Maatschappelijk verantwoord onderwijs

We leiden studenten op tot verantwoorde professionals die binnen hun vakgebied oplossingen zoeken voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals klimaatverandering, de schaarste aan grondstoffen, diversiteit in de samenleving en arbeidsparticipatie.

AISHE duurzaamheidscertificaat

Al onze voltijdopleidingen hebben het duurzaamheidscertificaat AISHE op 2- of op 3-sterrenniveau. Dit betekent dat we in elk vak en in elke opdracht een link leggen naar duurzaamheid. Zo doen studenten International Business marktonderzoek naar het leasen van consumentenproducten in plaats van deze aan te schaffen. Studenten Mens en Techniek ontwerpen slimme hulpmiddelen voor mensen met een beperking. En studenten van AKV|St.Joost brengen maatschappelijke problemen in beeld.

AISHE staat voor Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education en meet de mate waarin duurzaamheid geïntegreerd is in het onderwijs. De beoordeling gebeurt door het onafhankelijke adviesbureau Hobéon.

SustainaBul duurzaamheidsranglijst

Sinds mei 2017 mag Avans zich de meest duurzame hogeschool van Nederland noemen volgens de  SustainaBul ranglijst. In de totale ranking met hogescholen en universiteiten werd Avans zevende. SustainaBul is een initiatief van Studenten voor Morgen. Het unieke aan SustainaBul is dat studenten de ranglijst opstellen.

GreenOffice Avans

GreenOffice Avans is voor en door studenten opgezet. Het is een platform waar studenten duurzame ideeën ontwikkelen, plannen maken en projecten lanceren. Allemaal met het doel om Avans duurzamer te maken.