Maatschappelijk verantwoord onderwijs

We leiden studenten op tot verantwoorde professionals die binnen hun vakgebied oplossingen zoeken voor maatschappelijke uitdagingen. Zoals klimaatverandering, de schaarste aan grondstoffen, diversiteit in de samenleving en arbeidsparticipatie.

AISHE duurzaamheidscertificaat

Al onze voltijdopleidingen hebben het duurzaamheidscertificaat AISHE op 2- of op 3-sterrenniveau. Dit betekent dat we in elk vak en in elke opdracht een link leggen naar duurzaamheid. Zo doen studenten International Business marktonderzoek naar het leasen van consumentenproducten in plaats van deze aan te schaffen. Studenten Mens en Techniek ontwerpen slimme hulpmiddelen voor mensen met een beperking. En studenten van AKV|St.Joost brengen maatschappelijke problemen in beeld.

AISHE staat voor Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education en meet de mate waarin duurzaamheid geïntegreerd is in het onderwijs. De beoordeling gebeurt door het onafhankelijke adviesbureau Hobéon.

SustainaBul duurzaamheidsranglijst

Avans neemt momenteel de zesde plaats in op de SustainaBul, de ranglijst op het gebied van duurzaamheid binnen het hoger onderwijs. SustainaBul is een initiatief van Studenten voor Morgen. Het unieke aan de SustainaBul is dat studenten de ranglijst opstellen. Jaarlijks vindt de bekendmaking van deze lijst plaats op de Nationale Dag voor Duurzaamheid in het Hoger Onderwijs (NDDHO). In 2019 is dat bij Avans Hogeschool in Den Bosch, op vrijdag 24 mei.

GreenOffice Avans

GreenOffice Avans is voor en door studenten opgezet. Het is een platform waar studenten duurzame ideeën ontwikkelen, plannen maken en projecten lanceren. Allemaal met het doel om Avans duurzamer te maken.