Hoe kunnen we handelen binnen de draagkracht van de aarde, op een manier waarop mensen in hun basisbehoeften kunnen voorzien en het andere leven op aarde in balans blijft? Met ons praktijkgericht onderzoek richten wij ons op deze vraag. Ons streven: een duurzame toekomst voor iedereen.

Maatschappelijke uitdagingen

Als Avans Hogeschool willen we een nog grotere impact hebben op de grote maatschappelijke uitdagingen. Enerzijds door studenten op te leiden die oplossingen kunnen creëren die passen bij deze uitdagingen. Anderzijds door het opzetten en uitvoeren van praktijkgericht onderzoek, samen met maatschappelijke organisaties en bedrijven. 

Nieuwe economie

Het Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap (CoE BWNO) speelt hierbij een belangrijke rol. Want 1 ding is zeker: een nieuwe economie is noodzakelijk om de grote maatschappelijke uitdagingen het hoofd te bieden. Door Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap als programmalijnen in ons kennisprogramma te combineren, creëren we ruimte voor nieuwe initiatieven en verandering die tot een nieuwe economie leiden. 
In alles wat we doen zijn we ambitieus en verbindend en tonen we lef. 

Voor wie 

We zijn er voor ondernemers, onderzoekers, bedrijven en instellingen, docenten en studenten die zich bezighouden met of meer willen weten over duurzaam ondernemen als onderdeel van een nieuwe economie. In co-creatie met onze partners werken we aan praktijkgericht onderzoek rondom de relatief nieuwe onderzoeksthema’s Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap. Om vraagstukken vanuit de praktijk op te lossen en het onderzoek en onderwijs rond deze thema’s verder te brengen. 

Wat is onze achtergrond?

Ons praktijkgericht onderzoek gebeurt binnen 4 lectoraten: Improving Business, New Marketing, Sustainable Finance and Accounting en Sustainable Strategy and Innovation. Hier werken lectoren, (docent-)onderzoekers, projectmanagers en hun supportteam iedere dag aan vernieuwend, experimenteel en actiegericht onderzoek. 
Deze lectoraten hebben hun wortels in het Expertisecentrum Sustainable Business, waar ons praktijkgericht onderzoek in 2015 begon. Met de kennis en inzichten uit dit Expertisecentrum zetten we de volgende stap: we ontwikkelen ons door naar Centre of Expertise, waarin we met nog meer focus werken aan 2 belangrijke en onlosmakelijk verbonden thema’s: Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap- 1 van de zwaartepunten van de kennisinstelling Avans Hogeschool.