Studiekeuze

Jij wilt gaan studeren. Nu hoef je alleen nog te beslissen wat en waar. En dat is een keuze die je niet zomaar even maakt. Het maken van een weloverwogen keuze is belangrijk. Zodat je in 1 keer op de juiste plek zit. Start hier je oriëntatie en studiekeuze.

Studiekeuzeactiviteiten

Vanaf september bieden we weer allerlei activiteiten aan om je te helpen bij het maken van je studiekeuze. Houdt vanaf het nieuwe studiejaar de website in de gaten om te kijken wat je allemaal kunt doen. Veel activiteiten zullen vanwege de coronamaatregelen online zijn. Maar we kijken ook naar de mogelijkheden om je toch een keer op onze locaties te kunnen ontvangen. Zodat je met eigen ogen kunt zien en ervaren hoe het is om bij ons te studeren. En je de gezellige sfeer bij Avans kunt proeven.

Laat je gegevens achter. Dan houden we je op de hoogte van de studiekeuzeactiviteiten.

Open dagen (online)

Er is nog geen duidelijkheid over de Open dagen voor komend studiejaar. We zijn nu aan het kijken hoe en wanneer de Open dagen plaats gaan vinden. Of dat helemaal online wordt of dat er toch mogelijkheden zijn om jou en je ouders op locatie te kunnen ontvangen.  

Begin april zijn er online Open avonden geweest voor de voltijd- en duale bacheloropleidingen. Via Microsoft Teams vertelden docenten en studenten over onze opleidingen en hoe het is om bij Avans te studeren. Studiekiezers stelden vragen via de chat. Wil je een presentatie terugkijken? Ga dan naar het overzicht van de presentaties voltijd en duaal.

Proefstuderen en meelopen (online)

Om je te verdiepen in een opleiding of de knoop door te hakken over welke opleiding je wilt gaan doen kun je deelnemen aan een proefstudeer- of meeloopdag. Je komt dan meer te weten over een opleiding, hoe een dag van een student eruitziet en hoe het is om bij Avans te studeren. Je ontdekt of de opleiding en Avans bij je passen. Vanaf oktober zijn er weer (online) proefstudeer- en meeloopdagen. Kijk voor meer informatie bij proefstuderen en meeloopdagen.

Alvast sfeer proeven

Helaas kun je voorlopig niet bij ons langskomen. Op ons Youtubekanaal vind je wel allerlei video’s over onze opleidingen en maak je kennis met onze studenten en docenten. Het is natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar, maar het helpt je om een beeld te krijgen van de sfeer bij Avans. We hopen je snel weer te ontmoeten in onze gebouwen.

Blijf op de hoogte

We kunnen je nog niet vertellen welke studiekeuzeactiviteiten er komend studiejaar aangeboden worden. En ook niet of deze online zijn of wellicht al op locatie. Laat daarom je gegevens achter zodat we je op de hoogte kunnen houden.

Opleidingzoeker

We hebben veel verschillende opleidingen. Om het zoeken naar de juiste opleiding gemakkelijker te maken, hebben we een opleidingzoeker. Weet je bijvoorbeeld al dat je een economische opleiding in Breda wilt volgen, dan heb je hier snel een overzicht van je mogelijkheden.

Nog geen idee

Je hebt nog geen idee wat je wilt gaan studeren. Bekijk dan onze pagina’s met interessegebieden. Hier ontdek je snel of een richting bij je past. En je ziet meteen al onze opleidingen in die richting.

Studiekeuze in stappen

Bekijk de interactieve studiekeuzefilm. Deze film laat je stap voor stap zien wat er komt kijken bij het maken van je studiekeuze. Je ziet hoe Avansstudenten hun keuze maakten. Ze vertellen over hun zoektocht en de twijfels die ze hebben gehad. Ze geven je tips. Leer van hun ervaring. Of lees de verhalen van studenten hoe zij tot hun keuze kwamen.

Aanmelden

Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Dan heb je voldoende tijd voor je studiekeuzecheck. Alle informatie over aanmelddeadlines, een stappenplan en de instructievideo vind je op de aanmeldpagina.