Hbo studiekeuze maken

Studiekeuze

Jij wilt gaan studeren, nu is het belangrijk om te beslissen welke opleiding en waar. Start hier je oriëntatie en keuze voor een hbo-opleiding. Het maken van een weloverwogen keuze is belangrijk. Zodat je in 1 keer op de juiste plek zit.

Nog geen idee

Je hebt nog geen idee wat je wilt gaan studeren. Doe dan onze interessewijzer. Je komt zo op een snelle en leuke manier te weten welke richting het beste bij je past. Bekijk ook onze pagina’s met interessegebieden. Je ziet dan meteen al onze hbo-opleidingen in die richting. Of lees de verhalen van studenten hoe zij tot hun keuze kwamen.

Bekijk onderstaande video waarin 2 studenten delen hoe zij hun studiekeuze maakten en je tips meegeven.

 

Gemakkelijk naar opleidingen zoeken

We hebben veel verschillende hbo-opleidingen. Om het zoeken naar de juiste opleiding gemakkelijker te maken, hebben we een opleidingzoeker. Stel dat je al weet dat je een economische hbo-opleiding in Breda wilt volgen. Of misschien wil je weten welke opleidingen je kunt volgen met jouw profiel. Klik de juiste filters aan en je hebt hier snel een overzicht van je mogelijkheden.

Activiteiten studiekeuze

Jij wilt een goede studiekeuze maken, Avans biedt hiervoor allerlei activiteiten en tools. Met iedere activiteit helpen we jou een stapje verder en kun je uiteindelijk de knoop doorhakken. Bekijk het overzicht met studiekeuzeactiviteiten.

Online sfeer proeven

Proef de sfeer bij Avans via ons YouTubekanaal. Op deze manier krijg je een beeld van onze gebouwen en opleidingen. Ook zie je veel studenten en docenten en hoor je ze vertellen. Zo krijg je alvast een indruk van Avans

Aanmelden

Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Dan heb je voldoende tijd voor je studiekeuzecheck. Alle informatie over aanmelddeadlines, een stappenplan en de instructievideo vind je op de aanmeldpagina.