Studiekeuze

Jij wilt gaan studeren. Nu nog beslissen wat en waar. En dat is een keuze die je niet zomaar even maakt. Het maken van een weloverwogen keuze is belangrijk. Zodat je in één keer op de juiste plek zit. Start hier je oriëntatie en studiekeuze.

Laatste nieuws over voorlichtingsactiviteiten

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zijn alle voorlichtingsactiviteiten in de Avansgebouwen tot 1 juni vervallen. We snappen dat je nog informatie nodig hebt om een juiste studiekeuze te kunnen maken.
Laat je gegevens achter. Dan houden we je op de hoogte van nieuws en relevante informatie.

Online Open avonden 31 maart, 1 & 2 april

Op dinsdag 31 maart, woensdag 1 april en donderdag 2 april organiseren we online Open avonden. Je kunt tussen 19.00-20.00 uur en 20.00-21.00 uur online presentaties volgen van de opleidingen waarover jij meer wilt weten. Via Skype vertellen docenten en studenten je over de opleiding en hoe het is om bij Avans te studeren. Ondertussen kun jij je vragen stellen via de chat.
Bekijk alle informatie en meld je aan voor de online Open avonden.

Proefstudeerdagen alternatieven en na 1 juni

Alle proefstudeerdagen komen tot 1 juni te vervallen. Als je je had aangemeld neemt de contactpersoon van de betreffende opleiding contact met je op en informeert jou over de alternatieven. Een aantal opleidingen biedt tot 1 juni online alternatieven aan of hebben na 1 juni nog proefstudeerdagen gepland. Je kunt je hiervoor gewoon aanmelden. Kijk voor meer informatie bij proefstuderen.

Meeloopdagen alternatieven

Alle meeloopdagen komen te vervallen. Als je je had aangemeld neemt de contactpersoon van de betreffende opleiding contact met je op en informeert jou over de alternatieven. Een aantal opleidingen biedt online alternatieven aan. Kijk voor meer informatie bij de meeloopdagen op de opleidingspagina.

Afname intakegesprekken voor studiekeuzecheck

Je hebt je intakegesprek bij een opleiding voor de studiekeuzecheck. De contactpersoon van de opleiding neemt contact met jou op over de manier waarop het intakegesprek nu plaats gaat vinden.

Proef toch de sfeer bij Avans

De Avanslocaties zijn voorlopig gesloten. Daarom kun je helaas niet bij ons langskomen om sfeer te proeven. Op ons Youtube kanaal vind je wel allerlei video’s over onze opleidingen en maak je kennis met onze studenten en docenten. Het is natuurlijk niet helemaal vergelijkbaar, maar het helpt je om een beeld te krijgen van de sfeer bij Avans. We hopen je snel weer te ontmoeten in onze gebouwen.

Online informatie om de juiste opleiding te kiezen

Er is online al veel informatie die je zelf kunt bekijken.

Opleidingzoeker

We hebben veel verschillende opleidingen. Om het zoeken naar de juiste opleiding makkelijker te maken, hebben we een opleidingzoeker. Weet je bijvoorbeeld al dat je een economische opleiding in Breda wilt volgen, dan heb je hier snel een overzicht van je mogelijkheden.

Nog geen idee

Je hebt nog geen idee wat je wilt gaan studeren. Bekijk dan onze pagina’s met interessegebieden. Hier ontdek je snel of een richting bij je past. En je ziet meteen al onze opleidingen in die richting.

Studiekeuze in stappen

Bekijk de interactieve studiekeuzefilm. Deze film laat je stap voor stap zien wat er komt kijken bij het maken van je studiekeuze. Je ziet hoe Avansstudenten hun keuze maakten. Ze vertellen over hun zoektocht en de twijfels die ze hebben gehad. Ze geven je tips. Leer van hun ervaring. Of lees de verhalen van studenten hoe zij tot hun keuze kwamen.

Aanmelden

De reguliere aanmelddeadline van 1 mei is verschoven naar 1 juni. Door de maatregelen rond het coronavirus zijn studiekeuzeactiviteiten en andere oriëntatiemogelijkheden op jouw school of bij het hbo niet doorgegaan. Door de aanmelddatum te verruimen heb jij meer tijd om je te oriënteren en aan te melden. Heb je je keuze gemaakt? Meld je dan zo snel mogelijk aan. Dan heb je voldoende tijd voor je studiekeuzecheck.