Open dag
2 februari
10.00 - 16.00

Meer over de Open dag

Ouders en studiekeuze

Uw kind wil gaan studeren aan het hbo. Een grote stap. Als ouder speelt u een belangrijke rol bij het maken de studiekeuze. U wilt hem hierin natuurlijk zo goed mogelijk begeleiden. Wij geven u graag handvatten om samen tot een weloverwogen keuze te komen.

Open dag 2 februari 2019

Opleidingsaanbod

Het aanbod van opleidingen is groot. Daarom hebben we deze ondergebracht in verschillende interessegebieden. Dat zorgt voor overzicht. Uw kind kan gemakkelijker zien welk gebied aanspreekt.

Studiekeuzeactiviteiten

Er zijn verschillende activiteiten die uw kind helpen. Avans komt op veel middelbare- en mbo-scholen in de regio om voorlichting te geven. Bij Avans zijn er:
Open dagen
proefstudeerdagen 
meeloopdagen

Op tijd aanmelden

Als uw kind een keuze heeft gemaakt moet hij zich aanmelden. Bij de meeste opleidingen is de deadline 1 mei. Maar let op! Er zijn uitzonderingen.

Studiekosten

Studeren kost geld. Er komen meer kosten bij naast het collegegeld.

Termen uit het hbo

Tijdens jullie oriëntatie op het hbo komt u verschillende termen tegen. Sommige klinken bekend, andere niet. We leggen een aantal termen voor u uit.

Voltijd, deeltijd en duaal 
Major en minor
Bachelor en master  
Associate degree

Uw kind is student bij Avans

Nadat uw kind start bij de opleiding van zijn keuze, wilt u nog steeds betrokken blijven. Veel opleidingen hebben daarom ouderavonden in het eerste jaar. Vraag ernaar bij de opleiding.

Om het uw kind bij de studie makkelijker of leuker te maken kan gebruik worden gemaakt van verschillende voorzieningen.