Werken als onderzoeker of lector

Praktijkgericht onderzoek doen. Om kennis te ontwikkelen voor onderwijs en samenleving. En om bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Kom werken bij Avans, geef zelf vorm aan jouw rol als onderzoeker en inspireer studenten, docenten en collega-onderzoekers met jouw kennis en enthousiasme.

Intensieve samenwerking

Lectoren, onderzoekers en studenten van Avans doen praktijkgericht onderzoek voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. Dit onderzoek doen we in verschillende lectoraten. De meeste zijn ondergebracht bij een van onze expertisecentra. Ons netwerk is enorm en de samenwerking met het werkveld intensief. Samen maken we het verschil.

Je maakt impact

Als onderzoeker of lector is de impact die je maakt zichtbaar. Bij ons staat onderzoek namelijk altijd in het teken van het oplossen van de grote vraagstukken van morgen. Handreikingen en adviezen die voortkomen uit jouw onderzoek belanden niet in een la, maar zie je terug in de wereld om ons heen. Naast de verbinding tussen jouw werk en de samenleving, draagt jouw onderzoek ook bij aan nog beter onderwijs. Want de kennis die je ontwikkelt en deelt met collega-onderzoekers en docenten, maakt vaak deel uit van de lesstof voor onze studenten. Daarmee leiden we hen op tot wendbare en veerkrachtige professionals met oog voor een duurzame toekomst.

Sven en Ilse doen onderzoek

Onderzoekers Sven Janssen (Veiligheid en Veerkracht) en Ilse Rovers (MNEXT) doen praktijkgericht onderzoek bij Avans, ieder bij een ander Centre of Expertise. Ze vertellen over hun werk en over de impact ervan op zowel het werkveld als op het onderwijs.

Lees verder

Wat jou drijft als onderzoeker of lector

Avans biedt mogelijkheden voor zowel startende als ervaren onderzoekers en voor lectoren.

  • Je werkt graag op het snijvlak van onderzoek, onderwijs en beroepspraktijk
  • Je doet onderzoek naar of bent gepromoveerd op een relevant onderwerp binnen een van onze kennisdomeinen
  • Je ziet een rol voor jezelf weggelegd in de transformatie van Avans van onderwijsinstelling naar kennisinstelling