Maak een verschil met jouw praktijkervaring

Misschien heb je al ervaring met werken in het onderwijs, misschien nog niet. Bij Avans kom je veel docenten tegen die eerst in de praktijk hebben gewerkt. Of dat nog steeds doen. Die ervaring maakt het onderwijs extra relevant en inspirerend.  

We begeleiden je graag bij je omscholing tot docent. Je krijgt al snel de belangrijkste didactische principes mee. Je ontdekt hoe je studenten opleidt tot nieuwsgierige, veerkrachtige professionals. Je geeft les, begeleidt en coacht. En intussen faciliteren wij jouw verdere ontwikkeling.

Marjolein en Ronald maakten de overstap

Docenten Marjolein Gerdes (ICT) en Ronald van Tienen (Business IT & Management) delen jarenlange praktijkervaring met hun studenten. Ze vertellen waarom ze docent zijn geworden.

Lees verder

Wat het docentschap jou brengt

  • Een baan met betekenis en plezier in het werk. Omdat je energie krijgt van het overbrengen van jouw kennis en ervaring aan aankomend talent. 

  • Goede begeleiding door Avans bij jouw ontwikkeling als docent. Als startende docent word je goed voorbereid op het lesgeven. We besteden aandacht aan het hbo-onderwijs, didactiek en de omgang met studenten. 

  • Een omgeving waar je de vrijheid krijgt om dingen te ontdekken en te verbeteren. Van het doen tot toegepast onderzoek tot onderwijsontwikkeling. Zo halen we het beste uit je. 

Heb je een technische- of IT-achtergrond en denk je na over werken in het onderwijs?

Youssef en Dirk zijn docent

Het verschil maken voor studenten: docenten Youssef Azghari (Social Work) en Dirk Bevers (Bedrijfseconomie) vertellen wat werkplezier voor hen betekent. Ook vertellen ze over Avans als werkgever.

Lees verder