Artificial Intelligence 
bij Avans

Artificial Intelligence

Avans draagt bij aan de ontwikkeling van maatschappelijk verantwoorde Artificial Intelligence (AI). In nauwe samenwerking met onze praktijkpartners ontdekken we de kracht en de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie. We verbinden onderwijs met onderzoek en creëren een dynamische leeromgeving waarin studenten uitgroeien tot kenners van data en AI.

Ons overkoepelende programma Avans AI Accelerator is de verbindende factor tussen onderzoek, onderwijs en partners.

 • Integratie van AI in onderwijs

  Integratie van AI in onderwijs

  Of je nu Accountancy of Werktuigbouwkunde studeert en of je in de zorgsector of het mkb wil werken: we leren je de impact van AI te begrijpen.

  Artificial Intelligence is nadrukkelijk onderdeel van onze reguliere opleidingen. Daarnaast bieden we onderwijs dat specifiek gericht is op AI. Dat doen we met 2 masters, die momenteel nog in voorbereiding zijn: Master AI en AI Translator. Daarnaast bieden we 4 keuzemodules:

  • AI Translator
  • Creative AI
  • Artificial Intelligence
  • Factory of the future 

Focus op techniek én ethiek

We leiden onze studenten niet alleen op om de technische aspecten van AI te beheersen. We willen ook dat ze kunstmatige intelligentie ethisch, veilig en duurzaam toe kunnen passen. Onze onderzoeksprojecten zijn opgezet om maatschappelijke problemen op te lossen en tastbare resultaten te leveren. We werken zij aan zij met onze partners om ervoor te zorgen dat onze AI-oplossingen hun behoeften nauwkeurig weerspiegelen en maatschappelijke waarde toevoegen.

Rebecca Hamers, Data Scientist bij Avans

Nieuws

Ontdek de nieuwste ontwikkelingen rond AI bij Avans. Hier vind je alle artikelen over kunstmatige intelligentie, afkomstig van onze opleidingen en onderzoekseenheden.

Meer weten?

Ben je als student of ondernemer geïnteresseerd in de mogelijkheden van AI? Wil je meer weten over onze programma’s of deelnemen aan een evenement? Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.