Ambitie 2025 Avans Hogeschool

Ambitie 2025

Bij Avans leiden we professionals op die klaar zijn voor de wereld van morgen. Een wereld die in een steeds sneller tempo verandert, waarbij de banen van vandaag anders zijn dan die van morgen. Dat vraagt om wendbare en veerkrachtige professionals, die zich makkelijk kunnen aanpassen aan een veranderende omgeving en arbeidsmarkt. Professionals die met een lerende, onderzoekende en ondernemende houding het verschil maken in én voor een duurzame samenleving.

Onderwijs en onderzoek met impact

We werken aan vraaggestuurd flexibel onderwijs, op basis van de behoeften van de studenten en onze praktijkpartners. We ontwikkelen nieuwe minoren en masteropleidingen en geven praktijkgericht onderzoek een groter podium. Hiermee wil Avans een nog grotere impact hebben op maatschappelijke vraagstukken. In co-creatie met de beroepspraktijk en samenleving ontwikkelen we nieuwe, relevante kennis. Daarmee helpen we de praktijk en verrijken we het onderwijs. Avans beweegt zo van onderwijsinstelling naar kennisinstelling.

Ambitie 2025 en onze studenten

Als toekomstige voltijd student volg je bij Avans vanaf september 2024 (studiejaar 2024/2025) flexibel onderwijs. Bij de deeltijdopleidingen is dit al langer mogelijk. Je krijgt meer vrijheid om je eigen leerroute te bepalen. Met studenten van verschillende opleidingen én professionals werk je aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken.

Ambitie 2025 en onze docenten

Als docent verzorg en ontwikkel je onderwijs, begeleid je studenten en sta je in contact met bedrijven en instellingen. Om zo het onderwijs up-to-date te houden en omdat je de schakel bent tussen studenten en praktijkpartners. Je werkt in een zelforganiserend team en gebruikt digitale tools, zodat je studenten de aandacht kunt geven die ze verdienen.

Ambitie 2025 en onze praktijkpartners

Samenwerken met Avans betekent als partner bijdragen aan de ontwikkeling van talenten, maar ook aan ideeën en oplossingen voor de wereld van morgen. Naast stages, gastcolleges, afstudeer-, praktijk- en projectopdrachten die we nu al samen oppakken, streven we naar samenwerking op onderzoeksthema’s en de versterking van praktijkgericht onderzoek.

Op BijAvans.nl vind je mooie voorbeelden en projecten, het laatste nieuws én alle up-to-date-informatie over Ambitie 2025.