Hbo masters bij Avans Hogeschool

Hbo-masters bij Avans

Je wilt na je hbo-opleiding een vervolgstudie doen. Of aanvullend op je baan. Je wilt de expertise die je als professional al hebt verder verdiepen, zodat je een bijdrage kunt leveren aan grote maatschappelijke vraagstukken en de wereld waarin je leeft. Dan is een praktijkgerichte hbo-master bij Avans Hogeschool wat voor jou.

Bij onze hbo-masteropleidingen krijg jij alle ruimte om je talent, kennis en expertise in een uitdagende omgeving te ontwikkelen. En de volgende stap in je persoonlijke ontwikkeling of professionele loopbaan te zetten.

Ontwikkel concrete oplossingen

Als masterstudent bij Avans ontwikkel je concrete oplossingen die het dagelijks leven zichtbaar verbeteren en verduurzamen. Of het nu gaat om bijdragen aan het verbeteren van onze toekomstige energievoorziening, veiliger maken van steden of verbeteren van de zorg. Je werkt zij-aan-zij met bedrijfsprofessionals, docenten, onderzoekers en medestudenten om dit voor elkaar te krijgen.

Werk samen met andere disciplines

Tijdens je master werk je aan je persoonlijke ontwikkeling én buig je je samen met de Centres of Expertise van Avans en hun partners over complexe vraagstukken uit de praktijk. Ook vorm je samen met studenten van andere masteropleidingen een ‘learning community’, waarbij je opleidingsoverstijgend met elkaar samenwerkt. Zo ontdek je hoe wetenschap, techniek, kunst, ontwerp en ondernemerschap elkaar kunnen versterken.

Dit doe je omdat duurzame oplossingen ontstaan waar disciplines elkaar ontmoeten. Deze samenwerking tussen masterstudenten uit zowel de kunst als de wetenschap is uniek voor Nederland.

Persoonlijke begeleiding

Als masterstudent bouw je de brug terwijl je erop loopt en heb je veel vrijheid. Maar je kunt altijd rekenen op persoonlijke begeleiding. En aandacht voor wie jij bent en waar jouw talent ligt. Je kunt jouw kennis en ideeën bijvoorbeeld altijd voorleggen aan docenten en experts uit het werkveld voor advies. Want Avans wil jou en de wereld om je heen op voorsprong zetten.

Hetzelfde niveau als een universitaire master

Een hbo-master bij Avans heeft hetzelfde niveau als een universitaire master. Het diploma is dus gelijkwaardig. Het verschil zit vooral in het toepassingsgerichte karakter van de hbo-master. Deze is meer gericht op onderzoek in én voor de beroepspraktijk dan de universitaire master.