Kennis door onderzoek

Door onderzoek met bedrijven, ontwikkelen we de talenten van onze studenten en medewerkers. We versterken het werkveld en dragen bij aan de transitie naar een duurzame samenleving.

Volwaardig kennispartner

Praktijkgericht onderzoek heeft de afgelopen ambitieperiode een stevige en herkenbare plek verworven binnen Avans. Dit onderzoek gebeurt voornamelijk binnen onze lectoraten. De meeste lectoraten vallen onder onze 6 expertisecentra. Daarnaast hebben we ook een aantal stand-alone lectoraten. Door praktijkgericht onderzoek  te doen ontwikkelen we kennis voor onderwijs en samenleving en zijn we een volwaardig kennispartner voor het werkveld.

Meer onderzoek

De onderzoeksthema’s komen uit de beroepspraktijk waarvoor wij als hogeschool opleiden. Avans is ambitieus. Dat blijkt uit de toename van het aantal onderzoeksopdrachten en samenwerkingspartners en uit de ingezette funding. In de periode 2021-2025 ontwikkelen we ons verder als een toonaangevende kennisinstelling en kennispartner in de regio en daarbuiten.

Duurzame innovatie

Steeds meer dragen we op een herkenbare manier bij aan duurzame innovatie van de beroepspraktijk, de samenleving en ons onderwijs. Ons kwalitatief hoogstaande onderzoek heeft inhoudelijke focus en impact. Dat wordt zichtbaar in de vele projecten die in 2020 zijn voortgezet en opgestart.  

Lees in het hoofdstuk Onderzoek hoe Avans kennis uit onderzoek toepast.
Meer informatie over onze expertisecentra, lectoraten en projecten is te vinden op onze website.