Impact van corona

Vanaf maart 2020 had corona veel impact op alle studenten en medewerkers. Direct werd een coronacrisisteam opgestart en de 2 werkgroepen onderwijs en bedrijfsvoering regelden veel.

Op 16 maart 2020 moest Avans de deuren sluiten. In hoog tempo werd er veel georganiseerd. Zoals een veilige thuiskomst van studenten uit het buitenland. Nieuwe lesroosters en digitale onderwijs- en toetsvormen. Of uitgifte van stoelen en beeldschermen voor het thuiswerken.

Communicatie

Dagelijkse updates werden verstrekt via mails en de website. We organiseerden een talkshow zodat iedereen vragen kon stellen aan het corona regieteam. Er waren webinars, digitale meetings en enquêtes om het welzijn te monitoren. En traktaties voor wie op locatie kwam, omdat de kantines dicht waren. Bijzonder waren de Avansmedewerkers die zich maatschappelijk hebben ingezet.

Onderwijs

Onderwijs werd op afstand verzorgd, wat een groot effect had op het werken en leren van studenten en medewerkers. Volgens onderzoek naar de veerkracht van studenten gaat het redelijk met ze. Wel is er sprake van uitzicht- en moedeloosheid en onvoldoende rustmomenten. Daarom bieden PABO-studenten nu kinderopvang voor medewerkers en studenten.

Koning 

Dat het onderwijs tegen het eind van het studiejaar beter beoordeeld werd dan in het begin is een groot compliment voor onze docenten. Een stageplek vinden bleek soms moeilijker, de meerderheid slaagde daar wel in. Op 26 juni bracht Zijne Majesteit de Koning een werkbezoek aan Avans in Breda. Hij sprak  met studenten en medewerkers over de impact van corona op het (praktijk)onderwijs.

Lees verder in het hoofdstuk corona