Doorstroom van mbo naar hbo

Bij Avans kun je met je mbo-diploma niet bij iedere opleiding automatisch doorstromen. Er wordt gekeken of je mbo-opleiding voldoende aansluit.

Op de website van Studiekeuze123 zie je in welke situaties dit van toepassing is. Sluit je mbo-opleiding niet voldoende aan, dan word je bij Avans alleen toegelaten als je bij de studiekeuzecheck een positief advies krijgt.

Let op: Avans deelt haar opleidingen anders in dan DUO. Zo vind je onze opleiding Communication & Multimedia Design op avans.nl onder de interessegebieden Exact en Informatica, Taal en Communicatie en Techniek. Bij DUO valt deze opleiding alleen onder de sector Techniek. Heb je dus een mbo-opleiding binnen het domein Handel en ondernemerschap of Economie en administratie dan kun je niet automatisch doorstromen. Je hebt dan een positief advies nodig bij de studiekeuzecheck.

Crebo-naam

De naam van je mbo-opleiding kan afwijken van de officiële crebo-naam die vermeld staat in de DUO-tabel. Crebo staat voor Centraal Register Beroepsopleidingen. Hierin staan alle door de overheid goedgekeurde beroepsopleidingen. Vind je jouw opleiding niet in de tabel, vraag de crebo-naam dan na bij je mbo-instelling. 

Neem voor meer informatie en hulp contact op met de Studenten Informatie Balie, 088 - 525 75 50.