Aandacht voor jouw welzijn

Bij Avans werk je ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Zo kom je optimaal tot je recht in de maatschappij en later in het werkveld. We doen er alles aan om problemen te voorkomen, je persoonlijkheid te versterken en levensgeluk te vergroten.

Welzijnsmonitor

Wij richten ons op het welzijn van ál onze studenten, gericht op het voorkomen van problemen. Het versterken van jouw veerkracht helpt om actief oplossingen te zoeken die stress verminderen of om beter met stress om te gaan. Daarom zijn we volop bezig met de ontwikkeling van de Welzijnsmonitor.

Met de Welzijnsmonitor krijg je inzicht in de impact van de hoeveelheid benodigde slaap op jouw prestaties en welzijn. Ook wordt duidelijk hoe jij stress ervaart, en of jouw perfectionisme nu juist een positief of negatief effect op je welzijn heeft. Met deze online tool helpen we jouw bewustwording te vergroten, kunnen we gericht tips geven en je zo nodig in contact brengen met de juiste mensen.

Mentale gezondheid: van mindfulness tot assertiviteit

Succesvol veranderen. Werken aan je zelfbeeld. Omgaan met perfectionisme, faalangst, concentratieproblemen, uitstelgedrag of somberheid. Onze trainingen en workshops helpen je om veerkrachtiger te worden. Of je hebt een beter gevoel bij een gesprek met een studentbegeleider, of misschien wel bij een online module die je op je eigen tempo kunt volgen. Jij kiest de begeleiding die bij jou past.

Inclusief onderwijs en diversiteit

Bij Avans geven we alle studenten gelijke kansen. Al jaren besteden we extra aandacht aan studenten die te maken hebben met bijzondere omstandigheden.

In december 2020 ondertekende Jacomine Ravensbergen namens Avans de intentieverklaring van het Expertisecentrum Inclusief Onderwijs voor het VN-verdrag handicap. Zij zegt: "Avans streeft ernaar om een inclusieve hogeschool te zijn, waar alle studenten zich welkom voelen en vrij voelen om zich te ontwikkelen.”

Je haalt het beste uit jezelf als je je veilig en geaccepteerd voelt. Onze deuren staan voor iedereen open, ongeacht huidskleur, religie, afkomst, gender of seksuele voorkeur. Voor hulp en vragen kun je altijd terecht bij je studentendecaan. Je studentendecaan kan je ook in contact brengen met gelijkgestemden, als je dat wilt.

Bijvoorbeeld via de Roze Helpdesk, als je worstelt met homoseksualiteit. Meer wilt weten over genderdiversiteit. Of in contact wilt komen met lhbtiq+’ers binnen Avans. De Roze Helpdesk helpt bij vragen en organiseert bijeenkomsten voor lhbtiq+’ers, die voor iedereen toegankelijk zijn. Wil je meer weten, mail dan naar [email protected].

Ontspanning: sporten, studie- en studentenverenigingen

Sport

  • BRESS (Bredase Studentensport): hét sportplatform voor hbo-studenten in Breda. Bij BRESS kun je terecht voor meer dan 60 sporten, van fitness tot zwemmen en van boulderen tot yoga.
  • Sportiom: als student van Avans koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij Sportiom. Daarmee kun je onder andere zwemmen, squashen, schaatsen en fitnessen. Ook maak je met je studentensportkaart gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten. Met een iets duurdere sportkaart kun je deelnemen aan verschillende aquasporten.

Volg je een opleiding in Den Bosch, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Studie en studentvereniging