Begeleiding van een studentendecaan

Hulp bij persoonlijke omstandigheden

Je bent een dierbare verloren, hebt financiële problemen of je gezondheid laat je in de steek. Allerlei persoonlijke omstandigheden die invloed hebben op je studie. Dat snappen we heel goed.

Wij bieden jou ondersteuning. In de eerste plaats door naar je te luisteren, en te kijken wat je nodig hebt om weer verder te studeren. Samen werken we toe naar de best mogelijke oplossing. Hieronder vind je enkele veel voorkomende voorbeelden, maar misschien heb je te maken met andere omstandigheden. Alle situaties nemen we even serieus.

Verlies en rouw

Bij verlies of dreigend verlies van een dierbare is het fijn als je ook op school een aanspreekpunt hebt. Onze studentendecanen staan voor je klaar. Zij begrijpen dat jouw wereld voor altijd gaat veranderen. Of veranderd is. En helpen je je verdriet te dragen. We organiseren ook groepsgesprekken.

Tijdelijke ziekte of ondersteuningsbehoefte

Ook met een (tijdelijke) ziekte of ondersteuningsbehoefte doen we er alles aan om jou te helpen je diploma te behalen. Wij willen jou zoveel mogelijk dezelfde kansen bieden als andere studenten.

Faalangst, stress en andere psychische klachten

Faalangst, stress, somberheid, piekeren. Je bent niet de enige. Daarom biedt Avans verschillende hulpmiddelen die je helpen om te gaan met psychische klachten. Van individuele begeleiding tot trainingen, workshops en online zelfhulpmodules.

Ongewenst gedrag

Het laatste dat we willen is dat je te maken krijgt met ongewenst gedrag. Zoals ongewenste aanrakingen, discriminatie, vervelende opmerkingen of zelfs fysieke agressie of seksuele intimidatie. Het is belangrijk om dit te bespreken. 

Aanpassingen op maat

Iedereen is welkom bij Avans. Ook als je hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je een ondersteuningsbehoefte of psychische problemen hebt. Omdat je je opleiding wilt combineren met je topsportcarrière of je onderneming. Of als je graag wilt studeren in het buitenland. Bij Avans kun je studeren op maat.

Heb je een vraag, twijfel dan niet om contact op te nemen met Student Support via 088 - 525 75 50 (telefonisch of WhatsApp).