Studeren met een functiebeperking

Jij hebt een ondersteuningsbehoefte

Stel: je hebt een vorm van dyslexie, ADHD of autisme. Je hebt last van faalangst of concentratieproblemen, lichamelijke of psychische klachten. Of je bent chronisch moe of hebt epilepsie, reuma of astma. Wij willen dat álle studenten hun studie succesvol en met plezier kunnen doorlopen.

Daarom bieden we op verschillende manieren hulp. Denk aan rolstoelvriendelijke gebouwen. Stilteruimtes aan de Hogeschoollaan in Breda en de Onderwijsboulevard in Den Bosch. Maar ook aanpassingen speciaal voor jou zijn bespreekbaar. Samen kijken we hoe we jou kunnen ondersteunen, begeleiden en ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het regelen van:

  • extra voorzieningen
  • aanpassingen aan het studieprogramma
  • extra ondersteuning in de vorm van 1-op-1-gesprekken of groepsbegeleiding

Jouw talenten staan voorop

Met elkaar zorgen we ervoor dat je jouw talenten voor 100% kunt benutten. Geef bij het intakegesprek voor je opleiding aan wat er aan de hand is. Je gaat vervolgens in gesprek met een studentendecaan. De studentendecaan en iemand van je opleiding bekijken met jou welke beperkingen, maar vooral welke mógelijkheden er zijn.

Mogelijkheden met een ondersteuningsbehoefte

Soms krijg je via de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een tegemoetkoming voor extra kosten, of kom je in aanmerking voor een andere regeling. Misschien helpt een training, waarin je bijvoorbeeld leert beter om te gaan met dyslexie. Of die je weerbaar en assertiever maakt. En wie weet heb jij recht op een aangepaste examenvorm. Speciale software om je te helpen bij lezen en schrijven.

Jij weet welke oplossing voor jou werkt. Wij kijken of we die kunnen bieden. Samen proberen we ervoor te zorgen dat ook jij je hbo-diploma behaalt.

Wij helpen je verder

Voor het regelen van voorzieningen kun je terecht bij de studentendecaan via Student Support. Vraag Student Support naar de mogelijkheden, telefonisch of via WhatsApp: 088 - 525 75 50. Ook voor vragen over studentbegeleiding, persoonlijke ontwikkeling of welzijn neem je contact op met Student Support.

Bekijk voor meer informatie ook het protocol studeren met een ondersteuningsbehoefte, de website van ECIO | Expertisecentrum inclusief onderwijs en Hoger onderwijs toegankelijk.