Bouw mee aan Scapetown

Scapetown is een project dat vo-leerlingen uitdaagt om scapehouses te ontwerpen. Scapehouses zijn bijzondere huizen, waarvan de deuren alleen te openen zijn met geheime codes. Samen vormen ze Scapetown, de grootste escaperoom van Europa. Uw leerlingen leren niet alleen over bouw en techniek, maar ook over samenwerken, ontwerpen en presenteren.

Lesmateriaal

Bij het ontwerpen en presenteren kunnen docenten en scholieren gebruik maken van lesbrieven, instructiefilmpjes en een ideeënmachine. Ook is er een webplatform, waarop zij het resultaat kunnen presenteren. Het project is inpasbaar binnen diverse vakken, maar ook in projectweken of bij loopbaanoriëntatiebegeleiding. Docenten bepalen zelf welke onderdelen ze gebruiken en hoeveel tijd ze eraan besteden. Voor ondersteuning mogen zij een beroep doen op studenten Bouw & Infra van Avans Hogeschool.

Via de website kan gestemd worden op het beste ontwerp. Het publiek en een professionele jury bepalen samen wie de Scapetown-award wint.

Scapetown bestaat echt

De beste ontwerpen worden echt gebouwd. Dit doen leerlingen van de opleidingsbedrijven van Bouwmensen. Zij leren timmeren, metselen en schilderen, maar ook ontwerpen, tekenen en plannen. Uiteraard is het mogelijk om een kijkje te nemen in een van de werkplaatsen. Met dit project wil Bouwmensen scholieren laten kennismaken met werken in de bouw. Maar ook als ze andere talenten hebben, is Scapetown een leerzaam en inspirerend project.

Slotevenement

Het project wordt afgesloten met een topevenement dat enerverend, inspirerend, leerzaam en vooral attractief is. In juni 2017 mogen 2.000 gelukkigen Scapetown bezoeken. Zij gaan proberen om de route door Scapetown te volbrengen. Een missie vol mysterieuze opdrachten en geheime codes. Wie lost alle raadsels op en weet de missie te voltooien? Misschien wel de leerlingen van uw school.

Doelgroep

  • Voor: havo/vwo onderbouw.
  • Profiel/vakgebied: Natuur & Techniek, Natuur & Gezondheid, Economie & Maatschappij, Applied Science, Bouw & Infra, Engineering, ICT, Informatica, Techniek.