Studie en buitenland

Jij wilt tijdens je hbo-opleiding ervaring opdoen in het buitenland. Veel van onze opleidingen bieden de mogelijkheid om een periode tijdens je studie buiten Nederland door te brengen. Denk aan een stage, minor of uitwisseling.

Internationale ervaring

Steeds meer bedrijven in Nederland hebben te maken met internationale contacten. Daarom is het goed voor je loopbaan om ervaring op te doen in het buitenland. Je verbreedt je horizon en komt in contact met een andere cultuur. Je leert een vreemde taal en ervaart dat de wereld groter is dan Nederland. Goed voor je persoonlijke ontwikkeling en het staat mooi op je cv. Ook maakt ervaring in het buitenland je omgang met internationale regels, klanten en partners straks makkelijker.

Hogescholen in het buitenland

Veel van onze opleidingen hebben contact met hogescholen in het buitenland. Er zijn verschillende uitwisselingsprogramma’s en samenwerkingsverbanden. Vraag ernaar bij je opleiding. Daar kunnen ze alle mogelijkheden voor je op een rijtje zetten. Je hebt ook goedkeuring van de opleiding nodig voor je stage of studieperiode in het buitenland.

Hulp bij je buitenlandavontuur

Je opleiding helpt bij het kiezen van onderwijs of een stage in het buitenland die goed aansluit bij je opleiding. Je krijgt ook hulp bij de voorbereiding. Misschien loop je vakken of onderdelen mis bij je opleiding doordat je in het buitenland zit en moet je die later inhalen. Of wil je een beurs aanvragen, zoals een Erasmusbeurs. En wellicht heeft je buitenlandavontuur gevolgen voor je studiefinanciering. Wij helpen je graag op weg. Op de Going abroad-website vind je meer relevante informatie.