Studie en buitenland

Grijp je kansen om een deel van je opleiding in het buitenland te doen. Je verbreedt je horizon. Komt in contact met een andere cultuur. En ontmoet interessante mensen. Je leert een vreemde taal en ervaart dat de wereld groter is dan Nederland. Dat is goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Een periode in het buitenland staat ook goed op je cv. En komt straks van pas in je werk. Want bedrijven, instellingen en overheidsinstanties hebben steeds meer te maken met internationale markten. En dus met internationale samenwerking, regels en klanten.

Samenwerkingsverbanden

Veel van onze opleidingen hebben contacten in het buitenland. Er zijn verschillende uitwisselingsprogramma’s en samenwerkingsverbanden met buitenlandse hogescholen. Vraag ernaar bij je opleiding. Zij kunnen alle mogelijkheden voor je op een rijtje zetten. Je hebt ook hun goedkeuring nodig om studiepunten te krijgen voor je stage of studieperiode in het buitenland. 

Avans helpt

Je opleiding helpt. Bij het kiezen van onderwijs of een stage in het buitenland die goed aansluit bij je opleiding. En bij een goede voorbereiding. Misschien loop je vakken of onderdelen mis bij je opleiding doordat je in het buitenland zit en moet je die je later inhalen. Wil je een beurs aanvragen, zoals een Erasmusbeurs. Of heeft je buitenlandavontuur gevolgen voor je studiefinanciering. Wij helpen je graag op weg met dit soort zaken. Kijk op de Going abroad-website voor meer relevante informatie

Vragen

Vragen stel je aan ons International Office op 088 - 525 80 01.