Studeren in Tilburg

Jij gaat studeren in Tilburg. Op deze pagina vind je meer informatie over studentenkamers, werken, sporten en studentenverenigingen in Tilburg studentenstad. Ook kun je alvast sfeer proeven. Bekijk daarvoor de video waarin Avansstudent Vincent je de leukste plekken van Tilburg laat zien.

De leukste plekken in Tilburg

Op kamers

Zoek je een kamer in Tilburg? Schrijf je dan in bij Klik voor Kamers, een samenwerkingsverband van 3 Brabantse woningcorporaties. Dat kan al een jaar voordat je aan je opleiding begint. Of kijk op de website van Kamerbemiddeling Tilburg, een door de gemeente erkend bureau. Er zijn ook veel commerciële huurbemiddelingsbureaus actief.

Heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven als inwoner van de gemeente Tilburg.

Werken

Je vindt zo een leuke bijbaan in Tilburg. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Ook kun je bij Avans Hogeschool als promostudent aan de slag. Dan help je tegen betaling tijdens Open dagen of bij evenementen van je eigen academie. 

Sport

Als student van Avans koop je voor weinig geld een sportabonnement bij het Tilburg University Sports Center. Daarmee kun je een jaar lang onbeperkt deelnemen aan meer dan 50 sporten.

Studentenverenigingen Tilburg

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in Tilburg aan het goede adres. In deze stad vind je diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol.

In Tilburg zijn de studentenverenigingen Aegee-Tilburg, TSC Olof, TSV Plato, SV Totus, Via Fidei en TSR Vidar actief. Ook vind je er de internationale vereniging I*ESN Tilburg