Avansstad Breda Avans Hogeschool

Studeren in Breda

Jij gaat studeren in Breda. Op deze pagina vind je meer informatie over studentenkamers, werken, sporten en studentenverenigingen in Breda studentenstad. Ook kun je alvast sfeer proeven. Bekijk daarvoor de video waarin Avansstudent Gijs je de leukste plekken van Breda laat zien.

De leukste plekken in Breda

Op kamers

Zoek je een kamer in Breda? Schrijf je dan in bij Klik voor Kamers, een samenwerkingsverband van 3 Brabantse woningcorporaties. Dat kan al een jaar voordat je aan je opleiding begint. Of maak een account aan op de website StadHuis. Zo blijf je op de hoogte van het actuele woonaanbod. Er zijn ook veel commerciële huurbemiddelingsbureaus actief.

Heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven als inwoner van de gemeente Breda.

Werken

Je vindt zo een leuke bijbaan in Breda. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Ook kun je bij Avans Hogeschool als promostudent aan de slag. Dan help je tegen betaling tijdens Open dagen of bij evenementen van je eigen academie.  

Sport

Als student van Avans koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij BRESS, de Bredase stichting voor studentensport. Daarmee kun je onbeperkt deelnemen aan meer dan 50 sporten. Voor sommige sporten betaal je een extra vergoeding.

Volg je een opleiding in Breda, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Bredase studentenverenigingen

Als jij tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in Breda aan het goede adres. In deze stad vind je diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol.

In Breda zijn de studentenverenigingen Ichthus Breda, SV Maximus, Phileas Fogg en SV Virgo actief.

Avans Breda heeft ook een toneelvereniging voor studenten.