Avansstad 's-Hertogenbosch Avans Hogeschool

Studeren in Den Bosch

Jij gaat studeren in Den Bosch. Op deze pagina vind je meer informatie over studentenkamers, werken, sporten en studentenverenigingen in Den Bosch studentenstad. Ook kun je alvast sfeer proeven. Bekijk daarvoor de video waarin Avansstudent Paulien je de leukste plekken van Den Bosch laat zien.

De leukste plekken in Den Bosch

Op kamers

Zoek je een kamer in ‘s-Hertogenbosch? Schrijf je dan in bij StudentRoomsBrabant. Hier vind je studentenkamers die je kunt huren bij woningbouwverenigingen in de regio.

Er zijn ook veel commerciële huurbemiddelingsbureaus actief in en rond Den Bosch.

Heb je een kamer gevonden? Vergeet je dan niet in te schrijven als inwoner van de gemeente Den Bosch

Werken

Je vindt zo een leuke bijbaan in Den Bosch. Er zijn verschillende vacaturebanken, studentenuitzendbureaus en andere bemiddelaars. Ook kun je bij Avans Hogeschool als promostudent aan de slag. Dan help je tegen betaling tijdens Open dagen of bij evenementen van je eigen academie. 

Sport

Als student van Avans koop je voor weinig geld een studentensportkaart bij Sportiom. Daarmee kun je onder andere zwemmen, squashen, schaatsen en aan fitness doen. Ook maak je met je studentensportkaart gratis gebruik van de wellnessfaciliteiten. Met een iets duurdere sportkaart kun je deelnemen aan verschillende aquasporten.

Volg je een opleiding in ‘s-Hertogenbosch, maar woon je in Tilburg? Dan kun je goedkoop sporten in het sportcentrum van Tilburg University.

Studentenverenigingen Den Bosch

Als je tijdens je studie meer wilt doen dan studeren alleen, ben je in Den Bosch aan het goede adres. In deze stad vind je diverse studentenverenigingen die zorgen voor een geslaagde aanvulling op je opleiding. Dat is niet alleen gezellig, maar ook zinvol.

In Den Bosch zijn de studentenverenigingen SV Animoso en Ichthus Den Bosch actief.

Studentondernemers van Avans Hogeschool kunnen ook terecht bij de Bossche businessclub Eigenaardig

Ontdek

Ontdek wat de stad nog meer te bieden heeft op de site Studeren in Den Bosch.