Avansstad Roosendaal Avans Hogeschool

Studeren in Roosendaal

Jij gaat studeren in Roosendaal. Op deze pagina vind je meer informatie over studentenkamers, werken en vrijetijdsbesteding in deze Avansstad.

Op kamers

Je hebt gekozen voor een opleiding in Roosendaal en zoekt daar woonruimte. Grote kans dat je een kamer vindt via een van de vele commerciële huurbemiddelingsbureaus. Als je gaat verhuizen, denk er dan aan om je in te schrijven als inwoner van de gemeente Roosendaal.

Werken

Je wilt werken naast je studie. In Roosendaal vind je snel een leuke bijbaan via een van de studentenuitzendbureaus. 

Avansstad Roosendaal

Je kent Roosendaal misschien van Fashion Outlet Rosada dat veel mensen naar de stad trekt. Maar Roosendaal staat vooral bekend om zijn Brabantse gezelligheid. In de zomermaanden strijkt het festival Palm Parkies neer in het Vrouwenhofpark en ook het festival Roosendaal Danst! keert ieder jaar terug.

Bovendien is Roosendaal een stad bij uitstek voor sportievelingen. Ga klimmen bij klimcentrum Yellowstone, bezoek het Nationaal Voetbalmuseum of word lid van handboogvereniging l’Union. Durfals halen hun hart op bij Indoor Skydive of gaan skiën en icekarten in Skidôme Rucphen, net buiten de stad.