Begeleiding van een studentendecaan

Hulp en begeleiding

Je studeert niet alleen bij Avans Hogeschool vanwege prima hoger beroepsonderwijs. Je mag ook rekenen op goede begeleiding. Waar je die ook bij nodig hebt. Vragen zijn er om gesteld te worden. En hulp is vaak dichtbij.

Studieloopbaanbegeleiding

Vragen over je opleiding stel je aan je studiebegeleider. Die kent de opleiding. De planning. De examenregelingen. De groepsindeling. En weet welke problemen er op je pad kunnen komen. Als eerstejaars student heb je een mentor, tutor of coach aan wie je je vragen kunt stellen. Ook docenten helpen je graag. Tijdens je hele opleiding heb je een studieloopbaanbegeleider.

Studentendecanen

Onze studentendecanen helpen je met alles wat je studieloopbaan kan beïnvloeden. Je functiebeperking, topsportcarrière of persoonlijke problemen. Ze vertellen je meer over aanpassingen of tegemoetkomingen die je kunt aanvragen. Begeleiden je bij (dreigende) studievertraging. Of helpen je om je opnieuw te oriënteren als je wilt overstappen naar een andere opleiding. Zij zijn er ook voor vragen over wet- en regelgeving. Studiefinanciering. Of klachten, bezwaren en beroepsprocedures.

Vertrouwenspersonen

Soms wil je een vertrouwelijk onderwerp bespreken. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met onacceptabel gedrag. Zoals ongewenste lichamelijke aanrakingen. Discriminatie. Grove opmerkingen. Agressie. Of seksuele intimidatie. Door een medestudent, een docent of andere medewerkers van Avans Hogeschool. Of bij je stage- of afstudeerbedrijf. Maak dan een afspraak met een van onze vertrouwenspersonen.

Verlies en rouwverwerking

Bij verlies of dreigend verlies van een dierbare is het fijn als je ook op school een aanspreekpunt hebt. De studentendecanen bieden professionele begeleiding. Zij begrijpen dat jouw wereld voor altijd gaat veranderen. Of veranderd is. En helpen je je verdriet te dragen. We organiseren ook groepsgesprekken. Op 2 van onze locaties, de Hogeschoollaan in Breda en de Onderwijsboulevard in ’s-Hertogenbosch, is ook een stiltegebied.

Trainingen

We bieden verschillende workshops en trainingen. Om je studievaardigheden te ontwikkelen of te werken aan je persoonlijkheid. Of bijvoorbeeld over studeren met dyslexie. Faalangst. Assertiviteit. Studiekeuze. Lees meer informatie over de trainingen.

Contact

Vragen? Stel ze via dit contactformulier