Campus300

Aan de Onderwijsboulevard 300 in Den Bosch bouwen we Campus300. Een nieuwe onderwijslocatie voor Avans en 124 nieuwe studentenwoningen van BrabantWonen. Daarnaast komen er een ondergrondse parkeergarage en een groene buitenruimte. Zo ontstaat straks een campus waar ontmoeting, interactie en multidisciplinair samenwerken centraal staan.

Planning

De bouw van Campus300 is in juli 2023 gestart. De oplevering is gepland in juni 2025.

3D-animatie

Bekijk de animatie om te zien hoe Campus300 eruit komt te zien.

Veelgestelde vragen

Meer informatie over het ontwerp, verkeersstromen, parkeren en eventuele overlast rondom de bouw van de Campus300.

De campus bestaat uit 1 onderwijslocatie, 2 gebouwen met 124 huurwoningen voor studenten en een ondergrondse garage. De campus krijgt een groene inrichting, waarbij de binnentuin vrij toegankelijk is en onderdeel van de looproute.

 

Benieuwd naar een impressie van het ontwerp? Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting.

Bovenaanzicht Binnentuin

 

Afmetingen van gebouwen
 • Hoogte onderwijsgebouw bij Onderwijsboulevard - Markiezenstraat: 19,9 meter.
 • Hoogte onderwijsgebouw bij Onderwijsboulevard - Hugo de Grootlaan: 24,3 meter
 • Breedte onderwijsgebouw aan de Markiezenstraat is 33 meter.
 • Hoogte woonblokken aan de Statenlaan is circa 21 meter.
 • Ruimte tussen de nieuwe gebouwen en het naastgelegen woongebouw Markiezenhof is circa 13 meter.

Het woongedeelte bestaat uit 2 woonblokken, met eenpersoons studio’s en kleine appartementen. Hier komen in totaal 124 woningen voor studenten. Dit zijn allemaal huurwoningen van BrabantWonen.

 

Voor meer informatie of bij interesse in een studentenwoning ga je naar de website van BrabantWonen.

De verkeersstromen van auto’s, fietsers en voetgangers worden zo veel mogelijk uit elkaar gehaald. Dit is afgestemd met de verkeerskundige van de gemeente.

 

Voetgangers

Voetgangers komen via de Onderwijsboulevard of vanuit het campusterrein bij de hoofdentree van het onderwijsgebouw. Deze hoofdentree bevindt zich in de onderdoorgang. Bewoners van de woongebouwen komen te voet bij hun eigen entree aan de Statenlaan of campuszijde.

 

De route van het station naar de Avanslocatie Onderwijsboulevard 215 wordt diagonaal over de nieuwe locatie. Waarbij we de stroom aan studenten naar de huidige Avanslocatie aan de Onderwijsboulevard ‘kanaliseren’, zodat zij op 1 plek bij Onderwijsboulevard 215 oversteken. Dit heeft een positief effect op de verkeerssituatie aan de Onderwijsboulevard.

 

Auto's

De auto’s komen via de Statenlaan, tussen de woongebouwen door, in de parkeerkelder. De entree voor de fietsers van het Avansgebouw bevindt zich aan de Onderwijsboulevard. Zij kunnen daar naar beneden de fietsenkelder in.

 

Fietsers

De entree voor de fietsers van de woongebouwen is aan de Statenlaanzijde. Daar gaan zij naar hun stalling onder de woongebouwen.

Fietsenstalling

Er is ruim voldoende plaats om fietsen te stallen onder de gebouwen: 900 plekken. Studenten die naar het onderwijsgebouw komen, stallen hun fiets in de half verdiepte kelder via de inrit aan de Onderwijsboulevard. Bewoners van de woongebouwen gaan via de Statenlaan naar een half verdiepte kelder. Daar hebben zij voldoende ruimte om in de berging hun fiets te stallen.

 

Parkeergarage

Voor bewoners en Avansmedewerkers komen er ongeveer 139 parkeerplaatsen voor auto’s. Dit aantal is afgestemd met de gemeente. Studenten worden ontmoedigd om met de auto naar Avans te komen en kunnen dan ook niet parkeren in de garage.

 • We verwachten geen fietsoverlast. In de half verdiepte kelder is voldoende ruimte voor bewoners en studenten om fietsen te stallen.
 • Aan de kant van de Statenlaan komen geen uitwendige balkons aan de woongebouwen. Hun buitenruimte grenst direct aan de groene binnentuin van de campus, afgeschermd van de Statenlaan.
 • De studentenwoningen worden actief en zorgvuldig beheerd door 1 of meerdere huismeesters.  
 • De inrichting van het binnengebied heeft een hoge verblijfkwaliteit. De verkeersstroom van voetgangers/studenten diagonaal door dit gebied is een impuls om het gebied meer levendig te maken.
 • De wooneenheden zijn klein (voor 1 tot 2 bewoners). Bij overlast is het relatief eenvoudig om in kaart te brengen wie hiervoor verantwoordelijk is.

We gaan bouwen tot de zomer van 2025. De werktijden zijn maandag t/m vrijdag van 7:00 tot uiterlijk 19:00 uur, maar in de praktijk meestal tot 16:00 uur. Incidenteel gebruiken we de zaterdagen voor het inhalen van werkzaamheden.

 

We realiseren ons dat de werkzaamheden voor betrokkenen in de directe omgeving, ook Avans zelf aan de overkant, niet altijd prettig zijn. Wel verwachten we dat de (geluids)overlast beperkt is, vanwege de volgende maatregelen:

 • We boren de funderingspalen de grond in, een werkwijze die stiller is en minder trillingen veroorzaakt dan heien.
 • We gebruiken elektrische kranen, die stiller zijn dan dieselkranen (en minder CO2 uitstoten).
 • Met laad-/loszones op het bouwterrein zelf houden we de openbare weg vrij. Tijdens de bouw blijven de Onderwijsboulevard, Hugo de Grootlaan en Statenlaan bereikbaar.
 • We werken van buiten naar binnen, waardoor de buitenschil bouwgeluid tegenhoudt.

We monitoren of de trillingen en het geluid binnen de gestelde normen blijven.

Net als bij de sloop hebben wij ook voor de start van de nieuwbouw bouwkundige vooropnamen gemaakt van de gebouwen in de omgeving. Deze opnamen zijn in bewaring bij een notaris. Bij een vermoeden van schade kunnen bewoners deze opnamen opvragen, waarna we de eventuele schade afhandelen.

 

Bij de start van de nieuwbouw hebben we daarnaast een nulmeting van de directe omgeving gedaan. Eventuele schade aan wegen en stoepen wordt hersteld door de veroorzaker.

We maken timelapsebeelden van de nieuwbouw vanuit onze locatie Statenlaan en vanuit onze hoofdlocatie aan de Onderwijsboulevard.

 

Bekijk hier de beelden:

Voorheen was op deze locatie onze kunstacademie gevestigd. Dat gebouw is in 2021 gesloopt. We hebben destijds videobeelden gemaakt van de sloop van onze voormalige kunstlocatie in 1 minuut.

 
Recente omgevingsupdate

Omwonenden houden we per e-mail op de hoogte over nieuwe ontwikkelingen. Wil je deze updates ook ontvangen? Stuur dan een verzoek naar [email protected].

 

Bekijk hier de update van 9 april 2024

Contact

Woon of werk je in de directe omgeving van de Onderwijsboulevard 300 en heb je een vraag of klacht over de bouwwerkzaamheden? Neem dan via onderstaande gegevens contact op.

Bij vragen of klachten:

 • Bij noodgevallen kun je 24/7 contact opnemen via 073 – 699 43 30.
 • Bij een urgente klacht of vraag over de bouwwerkzaamheden neem je direct contact op met bouwbedrijf Van Wijnen via [email protected].
 • Voor alle niet-urgente vragen kun je terecht bij Avans via [email protected].

Nieuws over onze gebouwen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van onze bouwprojecten.

Bekijk nieuwsoverzicht