De deeltijdopleiding Verpleegkunde nu ook toegankelijk voor zij-instromers

Vanaf het collegejaar 2020/2021 staat de deeltijdopleiding HBO-Verpleegkunde open voor zij-instromers.

Een mooie ontwikkeling. Want naast dat er een groot tekort is aan goed opgeleide verpleegkundigen, is er enorm veel belangstelling vanuit de maatschappij. Zo zijn er dokters- en poliassistentes die willen doorgroeien naar verpleegkundigen, maar ook horecapersoneel en psychologen die zich willen laten omscholen. Allemaal met een andere reden, maar stuk voor stuk super gemotiveerd om deze stap te nemen. 


Vereisten

Je kunt als zij-instromer starten met de opleiding als je in het bezit bent van een mbo-diploma niveau 4 of een havo- of vwo-diploma. Ben je niet in het bezit van een van de genoemde diploma's, maar wel 21 jaar of ouder, dan kun je worden toegelaten op basis van een assessment bij onderzoeksbureau AOB Compaz. 

Bij de start van de opleiding heb je een werk- of stageplek als verpleegkundige of verpleegkundige in opleiding voor tenminste 16 tot 24 uur nodig. Het is immers als verpleegkundige bij uitstek van belang dat je alle vaardigheden ook in het werkveld leert en verder ontwikkelt. Deze werk- of stageplek moet onder begeleiding zijn van een HBO-V verpleegkundige en regel jij als zij-instromer zelf. Wij kunnen daarin natuurlijk wel een adviserende rol spelen of tips geven. 


Meer info en aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met ons Academiebureau via 088- 525 9040 of [email protected]

Aanmelden voor de opleiding kan via Studielink. 

Bekijk de opleidingsinformatiepagina van onze deeltijdopleiding HBO-Verpleegkundige voor meer informatie.