Ondernemerschap & Retail Management voltijd hbo

Arbeidsmarktperspectief

Je gaat aan de slag als zelfstandig ondernemer en start je eigen bedrijf.

Potentiële beroepen

 • Business Development Manager
  Als Business Developer ontwikkel je nieuwe zakelijke kansen voor je werkgever. Je bevindt je op het snijvlak van de kennis in het bedrijf en de vraag in de markt. Je ziet daardoor de gaten in de markt waar je werkgever in kan springen. En je creëert nieuwe businessmodellen. Met brede blik verbind jij de losse eindjes. Jij komt steeds met nieuwe inzichten en ideeën voor nieuwe producten. Je werkt dan misschien wel voor een baas, maar je bent een echte ondernemer.
 • Strategisch consultant
  Jij laat bedrijven verder kijken dan morgen. Je helpt ze beleid te ontwikkelen en te realiseren. Inclusief plannen voor de lange termijn. Je hebt een brede blik. Trends en ontwikkelingen vertaal je moeiteloos naar kansen voor je opdrachtgever.
 • Innovatiecoach
  Je helpt bedrijven te vernieuwen. Op uitvoerend niveau, door producten en processen aan te passen aan de nieuwste inzichten. Maar ook strategisch. Jij weet bijvoorbeeld precies hoe een bedrijf succesvol meegroeit in de steeds veranderende markt. Je kent alle ins en outs van het innovatieproces. Met die kennis ben jij de ideale coach voor innovatieteams.
 • Start-up specialist
  Als start-up specialist help je beginnende ondernemers bij het opzetten van hun onderneming. Je kent de methoden om bedrijven op te starten. En, ook niet onbelangrijk, je weet hoe je bedrijven moet laten groeien.
 • Zelfstandig ondernemer
  Je start je eigen bedrijf. Of je neemt een bedrijf over. Je hebt lef en geeft niet zomaar op. Je durft risico's te nemen. Je ziet niet alleen kansen, je pakt ze ook. Met je bedrijf waarde creëren voor jezelf én voor anderen geeft jou een kick. Vernieuwing is voor jou vanzelfsprekend. Je krijgt ontzettend veel energie van creatieve en innovatieve processen.