Belle de Folter

Je wordt hier opgeleid voor het leven. Niet alleen voor je eerste baan.

“Toen ik in het laatste jaar van mijn opleiding Marketing en Evenementen mbo4 zat, ging ik nadenken over wat ik graag wilde voor de toekomst. Ik merkte dat ik gemaakt was voor organisatie en dat ik retail en alles eromheen heel interessant vond. Na de Open dag van Avans Hogeschool was de keuze snel gemaakt: het werd Ondernemerschap & Retail Management.” Deze opleiding was haar op het lijf geschreven!

Opgeleid voor het leven

“Wat de opleiding voor mij zo uitdagend maakt, is de combinatie van praktijkgerichte theorie en heel veel verschillende projecten. Elk blok of project gaat over een andere branche. Daardoor krijg je heel veel kennis over verschillende sectoren. Zo kan ik ook beter beoordelen wat nou écht bij mij past. Ik vind namelijk alles leuk! Binnen de opleiding ligt de focus op je persoonlijke en je professionele ontwikkeling. Dat vind ik echt heel belangrijk. Je wordt namelijk opgeleid voor het leven. Niet alleen voor je eerste baan.”

Geen politieagent

“Docenten komen uit de praktijk. Daardoor is de relatie tussen docenten en studenten anders dan ik was gewend van mijn vooropleiding. Docenten behandelen je eerder als collega dan als een student. Dat zorgt voor een bijzondere dynamiek tijdens projecten. Ze gaan je ook niet als politieagent achterna zitten als iets niet gaat zoals zij verwachten. ‘Eigen verantwoordelijkheid,’ zeggen ze dan.”

Marketingcommunicatieplan 

“Het leukste project dat ik tot nu toe heb gehad is het project waar ik momenteel mee bezig ben. We schrijven een marketingcommunicatieplan voor een horecaondernemer. Dit project vereist veel kennis van positionering, imago en branding. Allemaal dingen die ik heel interessant vind. Het toffe aan het project is dat het projectbedrijf ook écht uitkijkt naar de resultaten van het project. Dat geeft het gevoel dat ik al op professioneel niveau bezig ben met mijn vakgebied.” 

Ondernemende mindset

“Ik kan deze opleiding aanraden aan iedereen die een goede portie ambitie heeft en een ondernemende mindset heeft. De rest van de competenties leer je wel gedurende de opleiding.”