Integrale Veiligheidskunde

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Opbouw van de opleiding

Tijdens je studie kun je je specialiseren. Zo kies je bij een aantal opleidingen meteen een richting in de vorm van een major. En bij álle opleidingen ga je, in jaar 3 of 4, je kennis verbreden of verdiepen met een minor. Hieronder vind je de specialisaties van deze opleiding. Je minor mag je ook bij een andere opleiding volgen, tenzij jouw opleiding een verplichte minor heeft.

Minor naar keuze

Je bent vrij om te kiezen welke minor je volgt in jaar 4. Binnen of buiten Avans Hogeschool. Je kunt de minor volgen in Nederland of in het buitenland.

Minor Expertclass in Safety & Security

In deze minor leer je om oplossingen te bedenken voor de veiligheidsrisico's van complexe organisaties en deze te implementeren. Met deze managementvaardigheden groei je naar een professioneel level.

Meer informatie

Beleidsmedewerkers voor veiligheid, beveiliging, risico en kwaliteit werken vaak in complexe organisaties. Onderwerpen die voor hen spelen zijn:

* Welk risiconiveau is acceptabel?

* Kunnen we veiligheid en beveiliging meten?

* Draagt risicomanagement bij aan het succes van de organisatie in zijn geheel?

Het implementeren van risicoverminderende maatregelen is niet eenvoudig. In deze Engelstalige minor leer je de professionele vaardigheden daarvoor.

Je leert adviezen te formuleren die passen bij de organisatie en de omgeving. Ook ontwikkel je jouw gevoel voor veiligheid en beveiliging. Je leert berekenen of het resultaat van een risicobeperkende maatregel opweegt tegen de kosten ervan. En leert begrijpen waarom mensen regels niet nakomen en hoe je hen kunt aanmoedigen dat wel te doen. Ook ga je dieper in op het onderzoeken van ongelukken, kwaliteit, veiligheid, beveiliging en bedrijfsongevallen.

De minor biedt je een goede basis voor de afronding van je studie. Je doet onderzoek in een meester-gezelmodel.

Je kunt ervoor kiezen om de minor te completeren met je MVK, een certificaat voor allround veiligheidsprofessionals. Dat vergroot je kans op het vinden van een passende baan.