Jamie Verrips

Mijn stageopdracht bij de gemeente Utrecht was gericht op het interne meldpunt Ondermijning.

Tijdens open avonden krijgen we geregeld de vraag of je met een IVK-diploma bij de politie kan werken. Je kunt als veiligheidskundige wel bij de politie terechtkomen, alleen zul je niet zo snel in het blauw de straat opgaan. Jamie Verrips uit Culemborg studeert af bij de Nationale Politie en vertelt over haar onderzoek.

“Toen ik mijn studie bij IVK begon, had ik eigenlijk nog geen idee wat ik later wilde worden. Ik vond veiligheid altijd al een interessant thema, dus daar wilde ik iets mee gaan doen. Tijdens studiejaar 1 en 2 kwam ik erachter dat ik mij wilde focussen op de publieke kant van veiligheid, ondanks dat we veel private vakken kregen. Tegen studenten die momenteel hetzelfde ervaren zou ik willen zeggen: ook al vind je niet alle vakken leuk of interessant, blijf aangehaakt en gemotiveerd!"

Ondermijning

"Ik ben in het derde jaar stage gaan lopen bij het Ondermijningsteam van de gemeente Utrecht. Mijn stageopdracht was gericht op het interne meldpunt Ondermijning. Dat heb ik tijdens mijn stage ook mogen onderhouden samen met belanghebbende partners.

Na afronding van mijn stage ging ik op zoek naar een afstudeerplek. Ik wilde graag iets doen wat aansloot bij Ondermijning, en ik had het geluk dat ik via via terecht kon bij de Nationale Politie. Mijn afstudeeronderzoek staat in het teken van de samenwerking tussen de partners politie, Bureau Halt, Sociaal Werk Nederland en gemeenten. Ik ga onderzoeken op welke manier deze partners het beste lokaal kunnen samenwerken en waar er in het proces gestuurd kan worden op preventieve aanpak van opkomende jeugdcriminaliteit in Nederland."

Heel anders

"Vanwege de coronamaatregelen doe ik mijn onderzoek helaas vanuit huis in plaats van op het bureau in Nieuwegein. Af en toe mag ik wel een dagje mee het land in, daar geniet ik dan extra hard van!

Ondanks dat ik me de laatste jaren vooral heb gericht op werken bij de politie, ben ik van plan om na het behalen van mijn IVK-diploma te gaan solliciteren bij ABN AMRO, op een functie waarbij je onderzoek doet naar nieuwe en bestaande klanten, risicoprofielen opstelt en screenings uitvoert. Iets heel anders dan waar ik me de afgelopen jaren mee bezig heb gehouden, maar het lijkt me een goede manier om nieuwe ervaringen op te doen. En het is een mooie aanvulling op m'n CV. Als ik dan toch breed ben opgeleid als veiligheidskundige, kan ik daar in het werkveld net zo goed gebruik van maken!”