Locatie
Startmaand
Duur
Taal

Rondom veiligheid liggen standaard oplossingen minder voor de hand. De deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde behandelt fysieke-, sociale veiligheid en safety en security.

In de hogere veiligheidskunde zorg je ervoor dat mensen zich veilig voelen, veilig kunnen wonen en werken. Bij een evenement met 1.000 bezoekers maak je het ontruimingsplan. Als een bedrijf gevaarlijke stoffen exporteert, bewaak jij de veiligheid tijdens het transport. Je controleert of een instantie haar persoonsgegevens vertrouwelijk behandelt. Bij deeltijd Integrale Veiligheidskunde leer je dat veiligheid overal belangrijk is.

Tijdens de hbo Integrale Veiligheid deeltijd onderzoek je veiligheidsvraagstukken. Je bekijkt ze vanuit een juridische, economische, psychologische en bestuurskundige invalshoek. Zo signaleer je problemen, zet je projecten op en bewaak je de veiligheid. Bij een grootschalige ramp, maar ook gewoon in steden en buurten. Verder werk je na opleidingen in beveiliging aan opdrachten vanuit het bedrijfsleven en van de overheid.

Na de studie Integrale Veiligheidskunde ben je Bachelor of Arts (BA).

Deze opleiding kun je ook volgen in:
Voltijd bachelor
Volg Avans Deeltijd

Waarom deze deeltijdopleiding naast je baan

Onderwijs is praktijkgericht
Na een bedrijfskundige basis ga je je specialiseren

Meer over deze deeltijd hbo-opleiding

Jouw carrièreperspectief

Jouw baan

Wat kun je worden met de hbo Integrale Veiligheid deeltijd? In 4 jaar leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle professional. Als expert in de hogere veiligheidskunde weet je complexe veiligheidsvraagstukken aan te pakken. Je maakt risico-inventarisaties en -evaluaties en stelt passende veiligheidsadviezen op. Ook formuleer je voorstellen voor beleid. Hierbij houd je oog voor de juridische, financiële, organisatorische en bestuurlijke kanten van veiligheid. Je coördineert ook de uitvoering van dat beleid en bent de verbindende schakel tussen verschillende disciplines. Je brengt mensen bij elkaar en schakelt op het juiste moment de juiste specialisten in.

Mogelijke beroepen na deze opleiding

Beleidsmedewerker openbare orde en veiligheid

Je levert advies over zaken op het gebied van de openbare orde en veiligheid.

Evenementenorganisator

Als evenementenorganisator houd je je bezig met het organiseren van evenementen. Je werkt samen met pr-mensen, opdrachtgevers, regisseurs, artiesten, beveiligers, technici en alle andere mensen die tijdens een evenement werkzaam zijn.

Veiligheidsmanager

Een veiligheidsmanager geeft de gehele organisatie inzicht in (on)veilige situaties. Je gaat na welke (in)directe risico's collega's en de omgeving lopen bij het uitvoeren van de werkzaamheden binnen de organisatie.

Coördinator integrale veiligheid

Je signaleert en analyseert ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Daarnaast geef je advies aan het bestuur, de directie en/of management.

Wat wordt er van jou verwacht

De deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde is interessant voor wie zich graag vastbijt in veiligheidsvraagstukken die ons allemaal aangaan. Je hebt belangstelling voor safety en security, risicobeheersing en crisiscommunicatie. Bovendien houd je van regelen en coördineren en kun je partijen goed samenbrengen. Je denkt in oplossingen zonder het verschil in belangen uit het oog te verliezen.

Bekijk alvast vervolgopleidingen

Je bachelor deeltijd Integrale Veiligheidskunde geeft je toegang tot diverse masteropleidingen. Bijvoorbeeld Master Bestuurskunde of Crisis and Security Management.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Er is een scala aan opleidingen voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Verhalen uit de opleiding

Johan Bekker

Door de opleiding ben ik echt anders gaan kijken. Ik bekijk het veel breder.

Verder lezen
Student Johan vertelt meer

Opbouw deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde

Studieprogramma

De eerste 2 jaar van IVK deeltijd volg je de Associate degree Bedrijfskunde, waarna je naadloos doorstroomt in jaar 3 en 4 van de bacheloropleiding Integrale Veiligheidskunde.

Basis

In de eerste 2 jaar krijg je een introductie op veel verschillende gebieden. Denk aan algemeen management, personeels- en projectmanagement en inleiding recht. Je leert hoe een manager werkt aan de hand van de Plan-Do-Check-Act-cyclus van Deming. Ook krijg je vakken als Nederlands, organisatiepsychologie, statistiek en een training managementvaardigheden.

Verdieping

In het derde en vierde jaar doe je inhoudelijke kennis op over veiligheid, en besteed je ook aandacht aan het verbeteren van je presentatietechnieken en je overtuigingskracht. Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde vergroot je je kijk op de wereld van veiligheid en leer je hoe je hierin kunt optreden.

Tijdsinvestering

De deeltijdopleiding Integrale Veiligheidskunde volg je op maandagmiddag en -avond in Den Bosch. Naast de lessen moet je rekenen op 8 tot 12 uur zelfstudie.

Let op: omdat Avans het onderwijs modulair aanbiedt, kan het zijn dat de lesdag tijdens de opleiding verandert.

Voorlichtingsvideo

Je hebt interesse in deze opleiding. Je wilt meer weten over de inhoud van de opleiding en wat je allemaal kunt verwachten. Vraag dan de voorlichtingsvideo aan en leer onze docenten kennen. In de voorlichtingsvideo geven docenten meer informatie over de opleiding. Zo helpen ze je bij het maken van de juiste studiekeuze.

Video aanvragen

Kom langs bij Avans

Open dag

Kom naar onze (online) Open dagen en -avonden. Maak kennis met onze hbo-opleidingen. En ontdek welke opleidingen je aanspreken. Volg presentaties en ga in gesprek met docenten en studenten over je studiekeuze.

Toelatingseisen Integrale Veiligheidskunde deeltijd

 • Havo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Vwo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Mbo en overige

 • Mbo-niveau 4

Meer over toelating

Zorg voor een relevante werkplek

Als je met hbo Veiligheidskunde deeltijd start, heb je een relevante werkplek van minstens 20-24 uur nodig. Hier:

 • krijg je ondersteuning van een begeleider op hbo-niveau
 • heb je voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen tot oplossingsgerichte professional
 • kun je bedrijfsgegevens, vakliteratuur en regelgeving inzien, materialen gebruiken en discussiëren over het vak
 • kun je praktijkopdrachten uitvoeren.

 Als je werkplek hier niet aan voldoet, kunnen we je adviseren een andere werkplek te zoeken.

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kun je worden toegelaten op basis van een assessment. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Heb je het assessment afgerond of heb je vragen, neem dan contact met ons op via [email protected].

Praktische informatie Integrale Veiligheidskunde deeltijd

Aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Dit doe je door in te loggen met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt 5 dagen.

Wil je in september starten met je deeltijdopleiding? Meld je dan vóór 1 juli aan.

Startmaand Deadline aanmelden
september 1 juli 2024

Meld je aan via Studielink

Na het aanmelden

Je hebt via Studielink een verzoek tot inschrijving gedaan. Je krijgt hiervan bevestiging op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Daarna ontvang je van Avans Hogeschool een bericht over je aanmelding.

Je bent ingeschreven als je aan alle eisen hebt voldaan. Je dossier moet compleet zijn. Dit houdt in dat:

 • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
 • je vooropleiding(en) zijn geverifieerd
 • je jouw betaling op Studielink hebt geregeld via een digitale machtiging

Bekijk in Studielink de status van je aanmelding en welke acties van je worden verwacht. 

Ben je volledig aangemeld dan kun je jouw modules kiezen via AvansStudyPath.

Studiekosten

Het ministerie stelt elk jaar het wettelijk collegegeld vast. Dat is het bedrag wat je meestal betaalt. Maar niet elke student heeft recht op het wettelijk vastgestelde collegegeld. Deze studenten betalen het instellingscollegegeld. Een tarief dat jaarlijks vastgesteld wordt door de instelling zelf. 
Lees meer over verschillen in studiekosten

Jij wilt weten wat jouw opleiding kost. Deze informatie vind je in onderstaand schema. Wat je daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleidingsvorm. Check hiervoor de collegegeldmeter.

Tarief Bedrag Jaar
Wettelijk tarief € 1.966,- 2023 - 2024
Instellingstarief € 5.869,- 2023 - 2024
Wettelijk tarief € 2.150,- 2024 - 2025
Instellingstarief € 6.456,- 2024 - 2025

Aanvullende kosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Het bedrag is wettelijk vastgesteld. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt ongeveer neer op € 900 per jaar.

Locatie

Kijk rond op de Onderwijsboulevard

Onderwijsboulevard 215

Onderwijsboulevard 215
5223 DE Den Bosch

Contact

Student Support

Tel. 088 - 525 75 50Contactformulier • Whatsapp 088 - 525 75 50

Volg Avans Deeltijd