Johan Bekker

Door de opleiding ben ik echt anders gaan kijken. Ik bekijk het veel breder.

Mijn ambitie is officier worden binnen defensie. Door deze opleiding verwacht ik dat zeker te gaan bereiken.

Samenwerken 

Bij defensie voelt Johan (1974) zich goed thuis. Hij begon hier 20 jaar geleden als korporaal bij de brandweer. Inmiddels is hij na wat omzwervingen On Scene Commander geworden. In deze functie heeft hij de operationele leiding van de dag. 

"Vliegbasis Volkel is een soort klein dorp,’ vertelt Johan ‘Wil je iets bereiken, dan zul je ook integraal samen moeten werken om dingen te kunnen bereiken. En daar past de opleiding Integrale Veiligheidskunde perfect bij."

"Door de opleiding ben ik echt anders gaan kijken. Ik bekijk het veel breder. Ik luister nu ook veel beter naar andere mensen die andere ideeën hebben. Daardoor maak je andere stappen en ga je echt beter functioneren. Een vak als Bestuurskunde of Beleidskunde is daar een goed voorbeeld van. We zijn bezig met nieuwe roosters. Ik weet nu dat je de mensen zelf erbij moet betrekken. Mijn visie is niet de enige, ik kijk nu naar welke gemene deler er is en zo kunnen we een plan van aanpak maken. Dat zijn hele nuttige lessen."

Les van je grote voorbeeld 

In de klas zitten mensen die werken bij onder andere de marechaussee, de politie, de brandweer. Johan vertelt: "Ik vind dat heel gezellig. De docenten zijn echte vakmensen. Je krijgt zelfs les van mensen die echt iets betekenen in ons vakgebied, die iets belangrijks hebben gedaan. Die staan jou dan ineens les te geven. Daar leer je echt heel veel van."

Gewoon doen 

Schrijven is ook een onderdeel van de opleiding. Johan vertelt trots: "Als ik kijk naar wat ik in het begin voor stukken schreef en wat er nu uit mijn printer rolt, dan zit daar echt een wereld van verschil in. Dus ik zeg tegen iedereen: doen. Gewoon doen. Elk probleem dat je denkt te hebben dat lost zich wel op. Daar ben je zelf bij."