HBO-Verpleegkunde deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda en 's-Hertogenbosch

De deeltijdopleiding HBO-Verpleegkunde is praktijkgericht en gebaseerd op pijlers ethiek, Evidence Based Practice en ontwikkeling. Op basis van nieuwe ontwikkelingen leer je de beste zorg te bieden.

Je houdt van je vak vanwege de cliënten, de variatie en de complexe omgeving van de zorg. Omdat je graag een bijdrage wilt leveren aan vernieuwingen in jouw werk, ben je toe aan een volgende stap. Je wilt een helikopterview ontwikkelen om de verpleegkundige zorg naar een hoger niveau te tillen.

Jij

Je bent zelfstandig en verantwoordelijk. En stress op z'n tijd, daar kun jij wel tegen. Je werkt prima samen. Met collega-deskundigen, en natuurlijk ook met je cliënten. Je bent niet bang om kritisch naar jezelf te kijken. Naar je manier van werken en leren. Je bent iemand die altijd het beste uit zichzelf haalt.

De opleiding HBO-Verpleegkunde

Je doet kennis op en leert alle vaardigheden die je als generalistisch hbo-verpleegkundige nodig hebt. Ethiek, Evidence Based Practice en beroepsontwikkeling lopen als een rode draad door het onderwijsprogramma. Je verdiept je in klinisch redeneren en leert inventariseren welke veranderingen de zorg nodig heeft en hoe jij deze vanuit jouw ondernemende houding kunt doorvoeren. Na je opleiding mag je je Bachelor of Science noemen.

Kenmerkend voor deze opleiding

Het werkveld is betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het programma. Zo worden gastsprekers en ervaringsdeskundigen uitgenodigd om meer te vertellen over de praktijk. Want voor een groot deel leer je in de praktijk, op jouw werkplek. Daarnaast volg je online lessen en lessen op locatie, oftwel: blended learning, De betrokkenheid van docenten bij studenten is groot. Elke student krijgt een docentcoach toegewezen.