Finance Associate degree deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

Financieel advies geven voor bedrijfsverbetering spreekt je aan. Daarbij stoei je graag met cijfers. Met de deeltijdopleiding Associate degree Finance leg je de basis voor een baan als accountant.

Als accountant houd je je onder meer bezig met financiële administraties en het controleren van jaarrekeningen. Je verdiept je in de cijfers van een bedrijf en in fiscale zaken en geeft een betrouwbaar financieel advies. Na de Ad Finance kun je instromen in deeltijd bachelor Accountancy of Finance & Control, waarna je je verder kunt ontwikkelen tot registeraccountant (RA) of registercontroller (RC).

Jij

Je vindt het interessant om met cijfers te stoeien, maar je verliest de menselijke kant niet uit het oog. Uitzoeken op welke manier een organisatie kan verbeteren en daar voorstellen voor doen, vind je uitdagend. Dat je daarbij kijkt met een commerciële bril op, komt goed van pas. Natuurlijk ben je nauwkeurig en analytisch en wil je jezelf blijven ontwikkelen in financiële regelgeving.

De opleiding Finance Associate degree

In de Ad Finance leer je boekhouden, onderzoeken en adviseren. Ook ga je aan de slag met het opstellen van jaarrekeningen. Na de opleiding heb je kennis over fiscaliteit en recht. De opleiding is opgebouwd uit 6 modules. Je bepaalt zelf in welke volgorde je deze volgt.

Kenmerkend voor deze opleiding

In de Ad Finance staan de vragen van bedrijven centraal. Het is een praktijkgerichte opleiding die je in 2 jaar kunt afronden. Wat je leert, kun je direct toepassen in je werk. De docenten komen uit het werkveld of zijn nog werkzaam in de praktijk. Daarnaast helpt de studieadviseur je bij het uitstippelen van jouw traject.

Vierjarige opleiding

Naast de deeltijdopleiding Associate degree kun je ook kiezen voor de Bachelor deeltijdopleiding Accountancy. Deze deeltijdopleiding rond je af in 4 jaar.