Accountancy deeltijd hbo

Deeltijdopleiding in Breda

Tijdens de deeltijdopleiding Accountancy leer je betrouwbare financiële overzichten tot stand brengen. Je gaat bedrijfsprocessen doorgronden en informatie delen. Met veel vrijheid, in je eigen tempo.

Je bent net klaar met de opleiding Accountancy en je hebt al promotie gemaakt. Jouw werk in de administratie heb je verruild voor de functie van accountant-administratieconsulent. De dag begint met een bedrijfsbezoek waarin je de bedrijfsresultaten doorneemt met de klant. De cijfers vertellen jou hoe de organisatie ervoor staat. Op basis daarvan adviseer je de klant bij het nemen van beslissingen en verbeteringen...

Jij

Je vindt het interessant om met cijfers te stoeien, maar je verliest de menselijke kant van een organisatie niet uit het oog. Je zoekt graag uit op welke manier een bedrijf zich kan verbeteren. Je houdt van variatie en bent commercieel. Ook ben je nauwkeurig en analytisch en heb je er plezier in om jezelf steeds verder te ontwikkelen.

De opleiding Accountancy

De opleiding bestaat uit modules. Tijdens de opleiding is aandacht voor boekhouding en de betrouwbaarheid van cijfers, maar je leert ook advies uitbrengen. Je leert over bedrijfseconomie én over fiscale zaken. Je bent Bachelor of Science (BSc) als je alle modules voldoende afrondt.

Kenmerkend voor deze opleiding

De deeltijdopleiding Accountancy is opgebouwd uit 11 modules. Je bepaalt zelf in welke volgorde en in welk tempo je deze volgt. Tijdens de opleiding toon je je mondelinge en schriftelijke advies- en onderzoeksvaardigheden aan. Je doet geen afstudeeropdracht. Wel kun je tijdens de keuzemodule je eigen interesse verder uitdiepen. De studieadviseur helpt je bij het uitstippelen van jouw traject. De docenten komen uit het werkveld of zijn nog werkzaam in de praktijk.

Tweejarige opleiding

Vind je 4 jaar studeren te lang? Dan kun je ook kiezen voor de tweejarige deeltijdopleiding Finance Associate Degree. Na het behalen van de Associate degree opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je hbo-diploma Accountancy te behalen.