Aanmelden opleiding
Startmaand
Duur
Taal
Locatie

De deeltijdopleiding Ad Human Resource Management (HRM) focust zich op zowel mensen als op organisatiedoelen. Na 2 jaar heb je een Associate degree opleiding op niveau 5 afgerond.

Je werkt bij voorkeur al op een HR-afdeling en je wilt je graag verdiepen in dit werkgebied dat voor elke organisatie zo belangrijk is. De deeltijdopleiding HRM Associate degree is de ideale opstap naar een verantwoordelijke ondersteunende en operationele functie in de HR. Binnen of buiten de organisatie waar je nu werkt.

Human Resource Management is een beleidsondersteunend en -adviserend vakgebied. Je richt je op mensen in een organisatie, zonder de doelen van die organisatie uit het oog te verliezen. Het raakt zowel de menselijke als de bedrijfskundige kant van de HR-manager. De kunst is om het evenwicht te zoeken tussen alle belangen. Je leert de belangen van verschillende partijen te behartigen.

Bij de HRM deeltijdopleiding Ad is de werkomgeving belangrijk: werkplek-leren. Leervragen vanuit je werk zijn leidend in het opleidingsprogramma, dus dat vraagt om een actieve rol van jou als student. De docenten uit de praktijk zijn specialist in hun vakgebied. Persoonlijke aandacht staat voorop. Wij dagen je uit om je talenten te ontwikkelen en je grenzen te verleggen.

's-Hertogenbosch • topopleiding
Volg Avans Deeltijd

Waarom deze opleiding naast je baan

Praktijkgerichte opleiding
Veel ruimte voor het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden
Docenten met veel ervaring uit de praktijk

Meer over deze hbo-opleiding

Jouw carrièreperspectief

Jouw baan

In 2 jaar HRM studie leg je de basis om je verder te ontwikkelen tot een succesvolle HR-professional. Een mooie ondersteunende functie ligt in het verschiet. Bijvoorbeeld die van HR-medewerker of intercedent.

Mogelijke beroepen na deze opleiding

HR-medewerker

Als HR-medewerker ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en bijhouden van personeelsgegevens. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het opslaan van data voor alle werknemers, zoals wekelijks salaris, absenties, verkoop- of productiecijfers, verslagen van supervisors en reden van ontslag.

Intercedent

Je bemiddelt tussen mensen die werk zoeken en bedrijven met vacatures. Daarnaast werf je potentiële opdrachtgevers en flexkrachten, zoalsuitzendkrachten en gedetacheerden.

Personeelconsulent

Een personeelsconsulent adviseert en ondersteunt managers of de directie van een bedrijf in de keuzes op gebied van personeel en organisatie. Ook medewerkers uit het bedrijf kunnen bij de personeelsconsulent terecht voor advies.

Medewerker arbeidsvoorwaarden

In deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor het uitvoeren van het arbeidsvoorwaardenbeleid.

Wat wordt er van jou verwacht

Je bent sociaal en werkt graag met mensen. Ook ben je zakelijk en niet bang voor cijfers. Een 2-jarige Associate degree volgen naast je werk en privé is niet niks. Dat vraagt om doorzettingsvermogen, discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen verbreed en staat niets je in de weg om een tree hoger op de carrièreladder te komen of om door te leren om die te bereiken. Als jij jezelf hierin herkent, is Human Resource Management studeren echt wat voor jou.

Bekijk alvast vervolgopleidingen

Wil je doorstuderen aan de bacheloropleiding Human Resource Management, dan kun je dat binnen 2 jaar en 11 maanden na afronding van het Ad-programma doen. Start je daarna, dan moet de examencommissie toestemming geven omdat het curriculum anders kan zijn.

Verhalen uit de opleiding

Jelle Ros

Mijn afstudeeronderzoek was mijn visitekaartje.

Verder lezen

Opbouw

Studieprogramma

De Ad-deeltijdopleiding duurt 2 jaar. Elk collegejaar is verdeeld in 4 periodes van 10 weken. In iedere periode staat 1 thema centraal, bestaande uit meerdere modules. Het programma is afwisselend en praktijkopdrachten vormen een belangrijk onderdeel.

Jaar 1

Het eerste jaar is verdeeld in 4 thema's, gekoppeld aan de volgende onderwerpen:

 • Aan de slag met HRM: basiskennis HRM, recht en onderzoek
 • Instroom: arbeidsrecht, financieel management, psychologie en ethiek
 • Doorstroom I: E-HRM, organisatiekunde en communicatie
 • Doorstroom II: duurzaamheid, recht en HRM, financieel management en communicatie

Ook leer je gespreks- en presentatietechnieken, schriftelijk communiceren en oefen je met functionerings- en ontwikkelgesprekken en verzuimgesprekken.

Jaar 2

De thema's waar je in het tweede jaar aan werkt zijn: uitstroom, HR gesprekspartner en verbeteren en veranderen. Centraal staat zowel theoretisch als praktijkgericht onderzoek, in combinatie met een verdieping in HRM en arbeidsrecht, kwaliteit en duurzaamheid. Je sluit het jaar af met een Ad-afstudeeropdracht.

Tijdsinvestering

De deeltijdopleiding Human Resource Management Ad volg je op dinsdagmiddag en -avond in 's-Hertogenbosch of donderdagmiddag en -avond in Breda. De lessen beginnen op beide locaties om 14.40 uur en eindigen om 21.40 uur. Reken op zo'n 8 tot 12 uur zelfstudie per week.

Kom langs bij Avans

Open dag

Kom naar onze (online) Open dagen en -avonden. Maak kennis met onze hbo-opleidingen. En ontdek welke opleidingen je aanspreken. Volg presentaties en ga in gesprek met docenten en studenten over je studiekeuze.

Toelatingseisen Human Resource Management Associate degree

 • Havo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Vwo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Mbo en overige

 • Mbo-niveau 4

Meer over toelating

Zorg voor een relevante werkplek

Als je met de HRM deeltijdopleiding start, dan heb je bij voorkeur een relevante (groei)werkplek van ongeveer 20 uur per week. Hier:

 • heb je voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen tot een oplossingsgerichte HR-professional
 • kun je vakliteratuur, gegevens en regelgeving bestuderen, materialen gebruiken en inhoudelijk discussiëren over het vak
 • kun je praktijkopdrachten uitvoeren, zoals een onderzoek, het voeren van een coachings- of sollicitatiegesprek of het maken van een organisatie-analyse.

Als je werkplek hier niet aan voldoet, kan het lastig zijn opdrachten uit te voeren. Dan is het raadzaam een andere werkplek te zoeken.

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. 

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kun je worden toegelaten op basis van een assessment. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken. 

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Dit doe je door in te loggen met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt 5 dagen.

Wil je in september starten met je deeltijdopleiding? Meld je dan vóór 1 juli aan. 

Startmaand Deadline aanmelden
september 1 juli 2022

Na het aanmelden

Je hebt via Studielink een verzoek tot inschrijving gedaan. Je krijgt hiervan bevestiging op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Daarna ontvang je van Avans Hogeschool een bericht over je aanmelding.

Je bent ingeschreven als je aan alle eisen hebt voldaan. Je dossier moet compleet zijn. Dit houdt in dat:

 • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
 • je vooropleiding(en) zijn geverifieerd
 • je jouw betaling op Studielink hebt geregeld via een digitale machtiging

Bekijk in Studielink de status van je aanmelding en welke acties van je worden verwacht.

Studiekosten

Het ministerie stelt elk jaar het wettelijk collegegeld vast. Dat is het bedrag wat je meestal betaalt. Maar niet elke student heeft recht op het wettelijk vastgestelde collegegeld. Deze studenten betalen het instellingscollegegeld. Een tarief dat jaarlijks vastgesteld wordt door de instelling zelf. 
Lees meer over verschillen in studiekosten en halvering wettelijk collegegeld eerstejaars

Jij wilt weten wat jouw opleiding kost. Deze informatie vind je in onderstaand schema. Wat je daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleidingsvorm. Check hiervoor de collegegeldmeter.

Vanwege de coronamaatregelen hebben studenten 50% korting op het wettelijk collegegeld en de halvering collegegeld voor collegejaar 2021-2022. Voor het instellingscollegegeld geldt een korting van € 1.084,- op het eerder vastgestelde bedrag voor collegejaar 2021-2022. Algemene informatie over de korting op het collegegeld is te vinden op de website van DUO.

Tarief Bedrag Jaar
Wettelijk tarief € 921,- 2021 - 2022
Instellingstarief € 4.416,- 2021 - 2022
Wettelijk tarief € 1.877,- 2022 - 2023
Instellingstarief € 5.500,- 2022 - 2023

Locatie

Kijk rond op de Hogeschoollaan

Hogeschoollaan

Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda
Kijk rond op de Onderwijsboulevard

Onderwijsboulevard 215

Onderwijsboulevard 215
5223 DE 's-Hertogenbosch

Contact

Studenten Informatie Balie

Tel. 088 - 525 75 50Contactformulier • Whatsapp 088 - 525 75 50

Volg Avans Deeltijd