Roy Barendregt

Oud-student Roy Barendregt

Het duurt even voordat je routine hebt, maar je leert omgaan met de studiedruk.

Interesse in boekhouden

Al op de middelbare school vond Roy Barendregt boekhouden leuk. Het ging hem ook gemakkelijk af. Toch zou het nog tot zijn 22ste duren voordat hij begon aan z’n bacheloropleiding Accountancy bij Avans Deeltijd. Na de mbo-administratie is Roy gaan werken. Eerst bij een scheepvaartkantoor als assistent financieel manager en later bij Ernst & Young (EY) in zijn woonplaats Rotterdam als Junior assistent. Direct toen hij begon bij EY is Roy gestart met zijn deeltijdopleiding, waarna het bedrijf hem nog tijdens zijn opleiding bevorderde tot gevorderd assistent. "Het duurt even voordat je routine hebt, maar je leert omgaan met de studiedruk."

Discipline hebben

"Ik heb, ondanks de reistijd, voor Breda gekozen, omdat ik bij Avans Deeltijd op vrijdag overdag college kreeg. Dat paste mij het beste. Bovendien staat Avans Deeltijd goed aangeschreven." Roy heeft zijn opleiding in 4 jaar voltooid. Dan moet je discipline hebben. "In het hoogseizoen, in onze branche is dat van januari tot en met mei, is het best zwaar. Dan is het druk op het werk en zijn er veel tentamens. Het duurt even voordat je routine hebt, maar je leert omgaan met de studiedruk. Ik studeerde 2 tot 3 avonden in de week van 7 tot 9. Vrijdagavond na college nam ik vrij, evenals de zaterdag. Op zondag ging ik dan weer verder. En natuurlijk voor tentamens studeerde ik meer. Vaak kreeg ik dan van m’n werkgever een paar dagen studieverlof."

De combinatie van opleiding en praktijk spreekt Roy aan. "Ik bleef gemotiveerd omdat ik de opleiding interessant vond. Met name ook voor de juridische vakken, zoals bedrijfsrecht, heb ik veel belangstelling. Bovendien wil ik verder komen in de accountancy branche."

Leuke klasgenoten

Naast serieus studeren heeft Roy gelukkig ook plezier gemaakt. "Ik had regelmatig contact met klasgenoten buiten de colleges om. Dan gingen we niet alleen studeren, maar ook vaak samen stappen. We kregen een band met elkaar."

Het meest trots is Roy op het in één keer halen van z’n Over All Toets. "Dat is het landelijk eindtentamen van 2 x 3 uur op één dag. Ik had er 2 weken voor vrij genomen. Daarna heb ik in 2 maanden m’n scriptie geschreven. Ook in één keer goed."