Aanmelden opleiding
Startmaand
Duur
Taal
Locatie

De deeltijdopleiding Human Resource Management (HRM) focust zich op zowel mensen als op organisatiedoelen. Als HR-professional heb je een beleidsondersteunende en adviserende rol.

Je werkt bij voorkeur al op een HR-afdeling. Je wilt je graag verdiepen in deze werkomgeving die voor elke organisatie zo belangrijk is.

De deeltijdopleiding Human Resource Management is heel afwisselend. Praktijkopdrachten vormen daarbij een belangrijk onderdeel. Je verwerft niet alleen theoretische kennis maar je richt je ook op persoonlijke vaardigheden. Denk aan presenteren, organiseren en communiceren. Je legt steeds de relatie tussen de opleiding en de praktijk. Als je geslaagd bent, mag je de titel Bachelor or Arts voeren.

Voor de deeltijdopleiding HRM adviseren wij je om eerst te starten met de 2-jarige Associate degree deeltijdopleiding Human Resource Management. Daarna stroom je door naar jaar 3 en 4 van de bachelor deeltijdopleiding HRM. Het voordeel hiervan is dat je in 2 plus 2 jaar een volwaardige bacheloropleiding afrondt en op de helft ervan al een tussentijds diploma behaalt.

Volg Avans Deeltijd

Waarom deze opleiding naast je baan

Praktijkgerichte opleiding
Veel ruimte voor het ontwikkelen van je persoonlijke vaardigheden
Docenten met ervaring uit de praktijk

Meer over deze hbo-opleiding

Jouw carrièreperspectief

Jouw baan

De deeltijdopleiding HRM is de ideale opstap naar een verantwoordelijke functie in de HR op operationeel, tactisch en strategisch niveau, binnen of buiten de organisatie waar je nu werkt.

Mogelijke beroepen na deze opleiding

HR-manager

Als HR-manager ben je verantwoordelijk voor het aantrekken, selecteren, belonen, beoordelen en opleiden van werknemers binnen een organisatie. Je houdt toezicht op de organisatorische cultuur en de arbeidsvoorschriften en -wetgeving. Ook houd je je bezig met fusies, overnames en successieplanning.

HR-adviseur

Een HR-adviseur adviseert het management van een organisatie op het gebied van personeelszaken. Van werving en selectie tot beoordeling, promotie en ontslag.

HR business partner

Als HR business partner lever je vanuit een HR-standpunt een bijdrage aan het succes van de organisatie. Hierbij houd je rekening met de doelstellingen van de organisatie.

Arbeidsbemiddelaar

Als arbeidsbemiddelaar breng je profielen van werkzoekenden in kaart. Vervolgens maak je de best mogelijke combinatie van profiel en baan.

Beleidsmedewerker personele zaken

Je houdt je binnen een bedrijf of organisatie bezig met het ontwikkelen, uitzetten, monitoren en evalueren van het personeelsbeleid.

Consulent arbeidsvoorziening 

Je bemiddelt tussen werkzoekenden en bedrijven met vacatures. Daarnaast werf je potentiële opdrachtgevers en flexkrachten, zoals uitzendkrachten en gedetacheerden.

Mobiliteitsadviseur

Een mobiliteitsadviseur is binnen een organisatie verantwoordelijk voor de loopbaan van de medewerkers.

Re-integratiebegeleider, trainer

Een re-integratiebegeleider is iemand die langdurig werklozen begeleidt naar een baan op de arbeidsmarkt.

Wat wordt er van jou verwacht

Je bent sociaal en werkt graag met mensen. Ook ben je zakelijk en niet bang voor cijfers. Een 4-jarige bacheloropleiding volgen naast je werk en privé is niet niks. Dat vraagt om doorzettingsvermogen, discipline en motivatie. Maar aan het eind van de rit heb je je carrièrekansen gigantisch verbreed en staat niets je in de weg om de baan te bemachtigen waar je hart naar uitgaat. Als jij jezelf hierin herkent, is HRM studeren in deeltijd echt wat voor jou.

Bekijk alvast vervolgopleidingen

Je bacheloropleiding biedt toegang tot de masteropleiding Master of Human Resource Management.

Avans Hogeschool en Avans+ hebben samen een mooi aanbod voor werkenden die zich willen ontwikkelen. Er is een scala aan opleidingen beschikbaar voor een leven lang leren. Op Ad-, bachelor-, postbachelor- of masterniveau. Ook maatwerk is mogelijk.

Verhalen uit de opleiding

Jelle Ros

Mijn afstudeeronderzoek was mijn visitekaartje.

Verder lezen

Opbouw

Studieprogramma

De eerste 2 jaar van de bachelor HRM zijn gelijk aan de Associate degree-opleiding (Ad). Elk collegejaar is verdeeld in 4 periodes van 10 weken. In iedere periode staat 1 thema centraal, en dat bestaat uit meerdere modules. Vanaf het derde jaar komen er ook blokken van 20 weken in plaats van 10 weken. Praktijkopdrachten zijn een belangrijk onderdeel van het programma.

Jaar 1

Het eerste jaar is verdeeld in 4 thema's gekoppeld aan de volgende onderwerpen:

 • Aan de slag met HRM: basiskennis HRM, recht en onderzoek
 • Instroom: arbeidsrecht, financieel management, psychologie en ethiek
 • Doorstroom I: E-HRM, organisatiekunde en communicatie
 • Doorstroom II: duurzaamheid, recht en HRM, financieel management en communicatie

Ook leer je gespreks- en presentatietechnieken, schriftelijk communiceren en oefen je met functionerings- en ontwikkelgesprekken en verzuimgesprekken.

Jaar 2

De thema's waar je in het tweede jaar aan werkt zijn: uitstroom, HR gesprekspartner en verbeteren en veranderen. Centraal staat (praktijkgericht)onderzoek met een verdieping in HRM en arbeidsrecht, kwaliteit en duurzaamheid. Je sluit het jaar af met een Ad-afstudeeropdracht.

Jaar 3

In het derde verdiep je je in de organisatie. Met een strategisch beleid en personeelsplan draag je bij aan de ontwikkeling van medewerkers en organisatie.

Jaar 4

Het vierde jaar van de HRM opleiding sluit je af met een afstudeeropdracht.

Tijdsinvestering

De deeltijdopleiding bachelor HRM volg je op dinsdagmiddag en -avond in  's-Hertogenbosch of op donderdagmiddag en -avond in Breda. De lessen beginnen op beide locaties om 14.40 uur en eindigen om 21.40 uur. Reken op zo'n 8 tot 12 uur zelfstudie per week.

Kom langs bij Avans

Open dag

Kom naar onze (online) Open dagen en -avonden. Maak kennis met onze hbo-opleidingen. En ontdek welke opleidingen je aanspreken. Volg presentaties en ga in gesprek met docenten en studenten over je studiekeuze.

Toelatingseisen Human Resource Management

 • Havo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Vwo

 • Natuur & Techniek

 • Natuur & Gezondheid

 • Economie & Maatschappij

 • Cultuur & Maatschappij

 • Mbo en overige

 • Mbo-niveau 4

Meer over toelating

Zorg voor een relevante werkplek

Als je met de HRM deeltijdopleiding start, dan heb je bij voorkeur een relevante (groei)werkplek van ongeveer 20 uur per week. Hier:

 • heb je voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen tot een oplossingsgerichte HR-professional
 • kun je vakliteratuur, gegevens en regelgeving bestuderen, materialen gebruiken en inhoudelijk discussiëren over het vak
 • kun je praktijkopdrachten uitvoeren, zoals een onderzoek, het voeren van een coachings- of sollicitatiegesprek of het maken van een organisatie-analyse.

Als je werkplek hier niet aan voldoet, kan het lastig zijn opdrachten uit te voeren. Dan raden we je aan een andere werkplek te zoeken.

Verkorte trajecten

Je hebt een certificaat of getuigschrift van een relevante opleiding op hbo-niveau. In dat geval kun je vrijstellingen aanvragen. 

21+ Toets

Als je geen van de genoemde diploma's bezit, maar wel 21 jaar of ouder bent, dan kun je worden toegelaten op basis van een assessment. Hiervoor neem je zelf contact op met AOB Compaz. Let op: aan dit assessment zijn kosten verbonden. Sluit je het assessment af met een positief resultaat, neem dan contact met ons op zodat we je inschrijving verder kunnen bespreken.

Praktische informatie

Aanmelden

Aanmelden voor een opleiding doe je via Studielink. Dit doe je door in te loggen met je DigiD. Het aanvragen van een DigiD duurt 5 dagen.

Wil je in september starten met je deeltijdopleiding? Meld je dan vóór 1 juli aan. 

Startmaand Deadline aanmelden
september 1 juli 2022

Na het aanmelden

Je hebt via Studielink een verzoek tot inschrijving gedaan. Je krijgt hiervan bevestiging op het mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven. Daarna ontvang je van Avans Hogeschool een bericht over je aanmelding.

Je bent ingeschreven als je aan alle eisen hebt voldaan. Je dossier moet compleet zijn. Dit houdt in dat:

 • je persoonsgegevens zijn geverifieerd
 • je vooropleiding(en) zijn geverifieerd
 • je jouw betaling op Studielink hebt geregeld via een digitale machtiging

Bekijk in Studielink de status van je aanmelding en welke acties van je worden verwacht.

Studiekosten

Het ministerie stelt elk jaar het wettelijk collegegeld vast. Dat is het bedrag wat je meestal betaalt. Maar niet elke student heeft recht op het wettelijk vastgestelde collegegeld. Deze studenten betalen het instellingscollegegeld. Een tarief dat jaarlijks vastgesteld wordt door de instelling zelf. 
Lees meer over verschillen in studiekosten en halvering wettelijk collegegeld eerstejaars

Jij wilt weten wat jouw opleiding kost. Deze informatie vind je in onderstaand schema. Wat je daadwerkelijk betaalt is afhankelijk van je persoonlijke situatie en opleidingsvorm. Check hiervoor de collegegeldmeter.

Vanwege de coronamaatregelen hebben studenten 50% korting op het wettelijk collegegeld en de halvering collegegeld voor collegejaar 2021-2022. Voor het instellingscollegegeld geldt een korting van € 1.084,- op het eerder vastgestelde bedrag voor collegejaar 2021-2022. Algemene informatie over de korting op het collegegeld is te vinden op de website van DUO.

Tarief Bedrag Jaar
Wettelijk tarief € 921,- 2021 - 2022
Instellingstarief € 4.416,- 2021 - 2022
Wettelijk tarief € 1.877,- 2022 - 2023
Instellingstarief € 5.500,- 2022 - 2023

Aanvullende kosten

Voor het volgen van de opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Dit is wettelijk vastgelegd. Hoe hoog dit is in jouw situatie bereken je met de collegegeldmeter. Verder moet je rekening houden met de aanschaf van studieboeken en andere leermiddelen. Dit bedrag komt neer op ongeveer €600 per jaar.

Locatie

Kijk rond op de Hogeschoollaan

Hogeschoollaan

Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda
Kijk rond op de Onderwijsboulevard

Onderwijsboulevard 215

Onderwijsboulevard 215
5223 DE 's-Hertogenbosch

Contact

Studenten Informatie Balie

Tel. 088 - 525 75 50Contactformulier • Whatsapp 088 - 525 75 50

Volg Avans Deeltijd