Jelle Ros

Oud-student Jelle Ros vertelt

Mijn afstudeeronderzoek was mijn visitekaartje.

Als bedrijfsleider in de horeca wist Jelle Ros (1989) al dat hij goed met veel verschillende soorten mensen om kon gaan. Leiding geven lag hem goed, omdat hij dat deed met interesse en aandacht voor de mensen met wie hij werkt.

Horecatijger start HR-carrière

Toen kwam toch het moment dat hij de stap nam om een andere weg in te slaan in zijn carrière:  

“De horeca heb ik altijd leuk gevonden, maar ik had niet de ambitie daar nog langer in door te groeien. Ik wilde graag gaan werken bij een bedrijf met een maatschappelijke insteek, iets minder oppervlakkig allemaal. Maar zolang ik geen opleiding had afgerond, was het erg lastig een nieuwe richting in te slaan”.  

Het was al vrij snel duidelijk dat het een HRM-opleiding zou worden. Maar hij zag het niet voor zich om fulltime in de collegebanken te zitten. “Toen ben ik op zoek gegaan naar een combinatie waarbij ik mijn toenmalige baan kon houden, gecombineerd met een opleiding. Ik kwam uit op de deeltijdvariant, waarbij ik mijn werk kon gebruiken in mijn opleiding om onderzoek te doen en opdrachten uit te voeren. Dat bleek voor mij de perfecte oplossing”.

Positieve geluiden over Avans  

Er waren 2 belangrijke argumenten om voor Avans te kiezen. “Ten eerste omdat Avans heel duidelijk als beste aangeschreven staat. Daarnaast kende ik wat mensen bij Avans. Zij waren eigenlijk stuk voor stuk heel enthousiast en positief over de inhoud van de lesstof en Avans als hogeschool. Ik ben heel blij dat ik bij Avans in Den Bosch de opleiding heb gevolgd. De argumenten bleken niet uit de lucht gegrepen”.  

De HRM-opleiding bood hem een heel compleet pakket van vakken aan. “Het waren vakken in de richting van arbeidsrecht en organisatieontwikkeling tot aan het voeren van verschillende soorten gesprekken, het omgaan met weerstand, dat soort dingen. Tijdens mijn opleiding had ik weleens het idee van, joh, dit zijn wel heel veel verschillende vakken, waar gaan we naartoe? En ik zie nu op mijn werk dat het eigenlijk allemaal nodig is”.  

Afstudeeronderzoek als visitekaartje

Felua-Groep is de huidige werkgever van Jelle. Het bedrijf heeft als doelstelling om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te ontwikkelen naar zo regulier mogelijk werk. Jelle is personeelsadviseur van zowel de reguliere medewerkers zoals consulenten, trainers en teammanagers, als van de  doelgroepmedewerkers. Met veel aandacht voor ziekteverzuim, organisatieontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling van medewerkers en professionele vormen van gespreksvoering.  

Jelle heeft hier eerst zijn afstudeeronderzoek gedaan. “Ik heb het bedrijf toen goed leren kennen en wist dus ook waar ik op solliciteerde toen er vlak na mijn afstuderen een vacature vrij kwam. Zij wisten ook wat ze aan mij hadden, dus ik kon snel aan de slag. Mijn afstudeeronderzoek was mijn visitekaartje."