Civiele Techniek Voltijd hbo

Wonen en werken in Dubai

Wonen en werken in Dubai

Vierdejaars student Diede Wieten vertrok voor 5 maanden naar Dubai om stage te lopen bij BAM International.

“Stagelopen bij een groot internationaal projectteam in Dubai. Een droom die uitkomt.” Zegt Diede Wieten. “Ik wilde altijd al graag stagelopen in het buitenland. Om ervaring op te doen bij een internationaal project en om mijn Engels te verbeteren. Via de website van BAM International mailde ik mijn brief en cv en werd ik uitgenodigd voor gesprek op het hoofdkantoor in Gouda. Na een positief gesprek kreeg ik de stageplaats toegewezen.”

En zo vertrok vierdejaarsstudent Civiele Techniek Diede Wieten op 1 augustus 2014 voor stage naar Dubai. Om daar 5 maanden lang te werken bij BAM International aan het project Jebel Ali Terminal 4. Een container terminal waar Diede en zijn team werken aan een 400 meter lange kademuur, een 5 km lange weg, een 2700 meter lange dam en een 420 meter lange brug.  

Voorbereiding

“Samen met de andere teamleden werk ik aan het ontwerpen en uitvoeren van Terminal 4. De eerste 3 maanden werkte ik bij het engineering team aan de voorbereiding. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor het maken van een precast yard plan. Dat is een plaats waar grote betonnen elementen worden gemaakt. Vanaf de precast worden de betonnen elementen naar de definitieve locatie getransporteerd.”

Het leven in Dubai

“Het leven in Dubai is toch net even wat anders dan in Nederland. Ik werk 6 dagen per week. In Dubai is iedereen op vrijdag vrij, in plaats van op zondag. In Dubai is veel te zien. Ik ben naar een aantal bekende plekken geweest zoals Palm Jumeira en de Dubai Mall. Naast de indrukwekkende  omgeving heb je ook te maken met grote cultuurverschillen. Binnen mijn projectteam werken mensen met verschillende nationaliteiten waardoor je soms extra alert moet zijn wanneer je iets communiceert. De mensen komen uit verschillende landen en hebben verschillende nationaliteiten. Dit kan soms voor enige verwarring zorgen. Ook de hoge temperatuur in Dubai is best even wennen.”

“Stagelopen in Dubai is een unieke ervaring. Ik zou het zo weer doen.”