Luuk de Beer

Je vindt gegarandeerd een baan in deze sector.

Luuk de Beer studeerde af bij Civiele Techniek van Avans Hogeschool in Den Bosch. En ging daarna aan de slag als werkvoorbereider bij BAM.

Onderwijsbeurs

“Toen ik jong was, dacht ik altijd dat ik iets met Bouwkunde wilde doen. Vanuit de middelbare school bezocht ik een onderwijsbeurs waar Avans ook stond met de opleiding Civiele Techniek. Dat leek me ook gaaf en interessant. Na een gesprek met de Avansmedewerkers wist ik: dit wil ik studeren!"

Goede basis

"De opleiding is heel praktijkgericht. Natuurlijk komt er ook theorie bij kijken, maar die pas je direct weer toe in de praktijk. De opleiding vormt een goede basis, je leert in projectgroepen werken en hoe je bepaalde projecten aanvliegt. Maar ook de verplichte stages zijn heel goed, nog een reden waarom ik voor deze opleiding koos."

Manusje-van-alles

"Dit komt allemaal van pas in mijn huidige functie als werkvoorbereider bij BAM. Ik ben de rechterhand van de projectleider en die van de uitvoerder. Eigenlijk ben ik een manusje-van-alles. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met de planning, de inkoop en financiële controle van projecten. Geen enkele dag is hetzelfde."

Verrassend breed werk

"We zijn nu bezig met een miljoenenproject in de regio Zuid-Nederland. Een wegconstructie van 14 kilometer moet heringericht worden waarbij veiligheid het uitgangspunt is. Naast automobilisten dus ook voor voetgangers en fietsers. Er komt zoveel bij kijken. Van riolering, kabels en leidingen tot rekening houden met de omwonenden. Vooral die laatsten moeten positief blijven. Van tevoren had ik niet verwacht dat mijn werk zó breed zou zijn."

Goed voorbereid op werk

"De opleiding is aanpoten, maar het heeft me goed voorbereid op het werkende leven. Je vindt gegarandeerd een baan in deze sector. Iedereen maakt veel uren, maar er zijn volop carrièremogelijkheden om door te groeien.”