Bedrijfskunde

Voltijdopleiding in Breda

Opbouw van de opleiding

De opleiding Bedrijfskunde duurt 4 jaar en is zeer gevarieerd. Qua inhoud, maar zeker ook qua vorm. Je gaat regelmatig op bedrijfsbezoek en krijgt gastcolleges van mensen uit de praktijk. Je start met een brede basis en gaat je steeds meer specialiseren in de richting die jouw interesse heeft. Vanaf dag 1 ga je met een praktijkopdracht aan de slag. De afgelopen 2 jaar was dit een opdracht van de Efteling. Je werkt in kleine groepen aan deze opdracht, waarbij je docent je coach is.

Bekijk de video waarin een docent vertelt over zijn rol als coach.

Basis

Elk studiejaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Het eerste blok van jaar 1 volg je samen met studenten van de opleidingen Accountancy, Finance & Control en Human Resource Management. De docent herhaalt niet de theorie uit de boeken, maar past deze samen met de groep toe op actuele bedrijfsvraagstukken. Dit vergt een actieve houding van jou en je medestudenten. Aan het einde van blok 2 kies je definitief voor Bedrijfskunde of Human Resource Management.

Verdieping

Omdat ondernemerschap een belangrijk onderdeel van de opleiding is, start je in jaar 2 met enkele medestudenten een eigen onderneming. Je leert initiatieven nemen, laat zien dat je lef hebt, innovatief bent en actief kunt handelen. Je oefent jezelf in het nemen van beslissingen en leert om resultaatgericht te werken.

In jaar 3 loop je stage. Je werkt dan aan diverse opdrachten. En je werkt mee met alle voorkomende werkzaamheden. In het vierde jaar werk je aan een opdracht, waarbij je een advies geeft over een bedrijfskundig vraagstuk.

Hoe verder je komt in de opleiding, des te zelfstandiger je aan de slag gaat. De opdrachten die je krijgt worden steeds complexer. Je bepaalt je eigen ontwikkeling en gebruikt docenten meer en meer als coach. Jouw drive om te groeien in je vakgebied komt van pas tijdens je opleiding, maar zeker ook tijdens je loopbaan. Door persoonlijke en professionele groei ben en blijf je steeds van toegevoegde waarde voor werkgevers.

Bekijk onderstaande video over student in the lead.

 

Vakkenoverzicht

1-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Blok 1: Organisatie belicht x
Management en Organisatie x
Recht x x
HRM x x
Financial Accounting x x x
Onderzoek en Duurzaamheid x
Persoonlijke en Professionele ontwikkeling x x x x
Blok 2: HRM en Bedrijfsprocessen x
Operation management x x x
Financial Accounting x
Persoonlijke- en professionele ontwikkeling x
Blok 3: Spiegel van de organisatie x
Informatiemanagement x
Blok 4: Toekomst van der organisatie x
Organisatiekunde x
Strategisch en Marketing Management x
2-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Blok 1 en 2: Opzetten eigen (internationale) onderneming x x
Operations Management x x
(Fiscaal) Recht x x
Strategisch Management x x
Marketing x x
Engels x x
Persoonlijke en Professionele ontwikkeling x x
Blok 3 en 4: Verbeteren en implementeren bedrijfsproces x x
Kwantitatieve Methoden x x
Operation management x x
Informatiemanagement x x
Persoonlijke- en professionele ontwikkeling x x
Projectmanagement x x
Organisatiemanagement x x
3-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Minor/Stage x x
Stage/Minor x x
4-jaar vakken
Vakken Blok 1 Blok 2 Blok 3 Blok 4
Blok 1 en 2: Bedrijfskundig Adviesbureau x x
Keuzevakken afhankelijk van type adviesopdrachten x x
Afstuderen x x

Toelichting vakkenoverzicht

Je volgt het eerste blok samen met studenten van Accountancy, Finance & Control en HRM. Dit geeft je een stevige economische basis. En een brede blik op je toekomstige werkveld. Daarna focus je op het vakgebied bedrijfskunde. Je werkt aan de hand van praktijkopdrachten. In een latere fase van je studie loop je stage en kies ga je je specialiseren waardoor je meer kennis en ervaring opdoet in de richting die jouw interesse heeft.