Joek Bankers

De docenten staan altijd voor je klaar als je ergens niet uitkomt of als je ergens vragen over hebt.

Joek Bankers is 21 jaar en zit in het tweede jaar van de opleiding Bedrijfskunde bij Avans Hogeschool.

"De reden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen heeft te maken met mijn vooropleiding op het Summa Collega in Eindhoven. Hier volgde ik de opleiding Manager Transport & Logistiek. Dankzij de stages en meeloopdagen kwam ik er al snel achter dat mijn interesses lagen in de logistiek en marketing."

"Na wat rondzoeken op internet kwam ik bij de opleidingen International Business en Bedrijfskunde uit. Ik bezocht de open dagen van Avans en wist gelijk dat mijn keuze op Bedrijfskunde ging vallen. Bij mij kwam de opleiding International Business een beetje ‘zweverig’ over. Daar ben ik persoonlijk niet zo van. Bij de opleiding Bedrijfskunde had ik dit totaal niet. Hier kreeg ik een beter beeld van wat ik kon verwachten als ik deze opleiding ging kiezen. Verder merkte ik tijdens de open dagen dat de vakken die bij Bedrijfskunde werden gegeven mij meer interesseerden."

Verbeteringen aanpakken

"Tot nu toe is mijn indruk van de opleiding goed. De docenten kauwen niet alles voor, maar verwachten dat er een stuk meer vanuit jezelf komt. Daarbij helpen de docenten je natuurlijk nog steeds wanneer je met een probleem of vraag zit. Deze manier van opleiden is goed voor je ontwikkeling als business improver. Je leert een organisatie te veranderen. Hoe je verbeteringen in een organisatie daadwerkelijk aanpakt en realiseert. Hier draait de hele opleiding om."

"Het leukste aan de opleiding vind ik de projecten die je tijdens de blokken uitvoert. In het eerste blok van jaar 1 heb ik in een projectgroep onderzocht welke knelpunten er binnen een bedrijf zijn en wat hiervoor mogelijke oplossingen zijn. Hiervoor ga je als projectgroep ook bij het bedrijf langs, zodat je dit duidelijk in kaart kunt brengen."

"De opleiding Bedrijfskunde is voor mij een goede keuze geweest. Het lesmateriaal is van hoge kwaliteit en de docenten staan altijd voor je klaar als je ergens niet uitkomt of als je ergens vragen over hebt."