Aimée Staudt

Ik vind het leuk dat ik meer te weten kom over de verschillende aspecten van het bedrijfsleven.

"Ik ben Aimée Staudt en zit nu in mijn tweede jaar van de studie Bedrijfskunde. Toen ik in mijn eindexamenjaar een studie moest kiezen vond ik dit erg lastig. Ik moest eerst voor mezelf kiezen of ik naar het hbo of naar het wo wilde gaan. Op de middelbare school heb ik namelijk mijn vwo-diploma gehaald. Als eerste heb ik voor zowel het hbo als voor het wo alle voor- en nadelen op een rijtje gezet. Ik heb goed nagedacht wat meer bij mij paste en heb uiteindelijk gekozen voor het hbo. Het hbo is meer op de praktijk gericht dan het wo en dat sprak mij veel meer aan. Nu, ruim een jaar verder, ben ik blij dat ik deze keuze heb gemaakt."

Leuke stad

"Toen ik had besloten naar het hbo te gaan, wist ik al vrijwel zeker dat ik bij Avans in Den Bosch wilde gaan studeren. Avans staat immers supergoed aangeschreven en ik vind Den Bosch een leuke stad. Ik ben naar de open dag gegaan en heb daar voorlichtingen over verschillende studies gevolgd. Achteraf sprak ik een student die ook vwo had gedaan over haar ervaring met het hbo. Mijn studiekeuze is uiteindelijk gevallen op Bedrijfskunde. Met deze studie kun je alle kanten op."

Geen vertraging

"Tot nu toe bevalt de studie mij erg goed. Ik vind het leuk dat ik meer te weten kom over de verschillende aspecten van het bedrijfsleven en dat ik breed word opgeleid. Daarnaast vind ik het onderwijs binnen Avans goed geregeld. Alle docenten zijn bereid om je te helpen en de lessen zijn duidelijk. In de coronaperiode heeft Avans het online lesgeven meteen opgepakt, zodat wij als studenten geen vertraging zouden oplopen. Hierdoor heb ik gewoon alle lessen kunnen volgen en alle tentamens kunnen maken."

"Ik vind de studie Bedrijfskunde echt een aanrader als je benieuwd bent naar de verschillende aspecten van het bedrijfsleven en breed opgeleid wilt worden."