Accountancy

Voltijdopleiding in 's-Hertogenbosch

Wat anderen zeggen

Koen Gijsbers

Koen studeerde Accountancy in ’s-Hertogenbosch. “Een van de voordelen van deze opleiding is de grote kans op een baan. Dankzij de opleiding en bijbehorende stages gaan een hoop deuren voor je open. Volgens mij hoeft een afgestudeerde bedrijfseconoom of accountant niet lang te zoeken naar een baan. Een ander voordeel is de interessante optionele opdrachten en leerwijzen. Daardoor kun je kiezen voor verdieping of je eigen manier van studeren. Accountancy is een brede opleiding.”

Link met bedrijfsleven

“Er zijn best een paar vakken die je moet ‘snappen’ in plaats van uit je hoofd leren, dus je wordt goed uitgedaagd. Je leert verbanden te zien en deze te beschrijven. De begeleiding vanuit Avans Hogeschool is prima. Ik vind het terecht dat de financiële opleidingen van Avans tot de beste van Nederland behoren. Dat komt zeker ook door de sterke link met het bedrijfsleven. Zo is er bij elk studieblok een bedrijf gedeeltelijk verantwoordelijk voor de praktische opdrachten.”

Mijn tip aan jou

“De opleiding is goed te doen in de tijd die ervoor staat. Wel raad ik je aan om de lessen zo veel mogelijk te volgen. Het typische leerwerk zoals je dat kent van je middelbare school is vaak niet voldoende om alle vakken te halen. De meeste dagen van de week ben je dus te vinden op school en je zult minimaal 30 uur per week moeten maken om het te halen. Vooral tijdens stages is het nogal druk. Het kan een uitdaging zijn om je tijd te managen: sport, vrienden en de opleiding vechten voor een plek in je agenda. Toch is er tijd genoeg om op een vrije middag naar de stad te gaan of een bijbaantje naast de opleiding te hebben.”