Accountancy voltijd hbo

Wat anderen zeggen

Jasper Spek

Jasper is eerstejaarsstudent Accountancy in Breda. “Op de havo wist ik al snel wat ik wilde gaan doen. Ik kreeg het vak management & organisatie en dat sprak me erg aan. Mijn leraar moedigde me aan om me te oriënteren op een opleiding op het gebied van financieel management. Ik bezocht de Avans Open dag en ging een dagje proefstuderen.”

Praktijkgericht

“Ik hoopte op een groot verschil met de middelbare, want daar was ik klaar mee. Hier word je veel serieuzer genomen. Niemand zit je achter je broek. Je eigen verantwoordelijkheid nemen, dat spreekt me aan. Als je niet voorbereid naar de les komt, dan kun je beter niet komen. De docenten zijn veelal mensen uit de praktijk. Het vak belastingrecht krijg ik bijvoorbeeld van een docent met een eigen belastingkantoor. Hij deelt zijn ervaringen met ons en geeft veel praktijkvoorbeelden. We krijgen 3 dagen les en werken 2 dagen aan een project, waarbij we de gekregen theorie meteen toepassen.” 

Waterrijk

“De opleiding startte met een project voor de Efteling. We moesten in groepen een businessconcept maken voor het attractiepark in 2030. Mijn groepje bedacht een nieuw rijk: Waterrijk, een overdekt waterpark. Na 10 weken stonden we onze plannen te presenteren voor de Raad van Bestuur van de Efteling. Heel bijzonder!”

Overstap naar duaal

“Ik vind werken heel leuk en heb geen zin om nog 4 jaar op school te zitten. Daarom ga ik volgend jaar verder in de duale opleiding Accountancy. Er is veel vraag naar accountants, dus het vinden van een werk zal niet al te moeilijk zijn.” 

Tip voor studiekiezers

“Aankomend studenten adviseer ik te zoeken op interessegebied. Vind je financieel leuk, kijk daar. Vind je zorg leuk, kijk daar. Bedenk ook goed wat je later wilt worden. Dat is belangrijk. Als het uiteindelijke beroep je niet aanspreekt, dan moet je de opleiding niet gaan doen.”