Accountancy voltijd hbo

Organisatieculltuur bij Van Oers

Organisatieculltuur bij Van Oers

Eerstejaarsstudenten van de opleiding Accountancy gingen langs bij Van Oers Accountancy & Advies in Breda om te horen wat een accountant precies doet. Ze wilden weten wat het verschil is tussen samenstellen en controleren. En ervaren hoe de cultuur is bij een organisatie als Van Oers, met 5 vestigingen en bijna 350 medewerkers.

Quizvragen

De studenten kregen een quiz met vragen als: of er meer mannen dan vrouwen werken bij Van Oers en of de puberteitsfase onderdeel uitmaakt van een levenscyclus van een onderneming. Door een pet op en af te zetten gaven de studenten antwoord en de winnaars wonnen een lekkere Tony Chocolonely reep. Voor medewerkers hadden de studenten vragen over de loopbaan en hoe lang je nog moet studeren voordat je AA of RA-accountant bent. Over welke competenties je moet beschikken als accountant en hoe een dag als accountant eruit ziet.

Groeifases van een onderneming

Medewerker Thimos Suijkerbuijk gaf antwoord en vertelde over zijn loopbaan bij Van Oers. Hij startte als stagiair en is nu junior medewerker accountancy. Ambitieuze mensen groeien hier soms zelfs door tot directielid. Het was een informatieve ochtend, waarin studenten aan de slag gingen met een opdracht over de verschillende groeifases van een onderneming. Ze keken naar diensten waarmee Van Oers een klant in deze fases kan helpen. Studenten presenteerden in groepen hun uitwerking.

De dag werd afgesloten bij Snowworld waar studenten konden skiën of snowboarden. En natuurlijk is na afloop geproost op een geslaagde dag tijdens de après ski!