Jouw welzijn

Bij Avans werk je aan je professionele ontwikkeling. Daarnaast vinden we je persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Vandaar dat er vanuit ons veel aandacht is voor het welzijn van de student, ook omdat uit onderzoek blijkt dat studenten druk en psychische klachten ervaren.

Begeleiding

Als student heb je regelmatig gesprekken met je studieloopbaanbegeleider en bieden we ondersteuning en begeleiding aan. Hiermee helpen wij je om een goede balans te vinden in prestaties, verwachtingen en ontspanning. En geven we je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen. Er is ook aandacht voor het versterken van je weerbaarheid en het voorkomen van problemen. Zo leer je in stresssituaties om naar oplossingen te zoeken. Om er vervolgens beter mee om te gaan.

Acceptatie & veiligheid

Avans heeft diversiteit en inclusie hoog in het vaandel staan. Dat betekent dat wij onze deuren voor iedereen openstellen, ongeacht huidskleur, religie, afkomst, gender of seksuele voorkeur. Voor studenten die lesbisch, homo, bi, of transgender (LHBT) zijn, is die veilige omgeving lang niet altijd vanzelfsprekend. Daarom zetten wij ons in om sociale acceptatie, emancipatie en veiligheid van LHBT+ studenten en medewerkers te vergroten. Je haalt tenslotte het beste uit jezelf in een omgeving waar je je veilig en geaccepteerd voelt, waarin je dus volledig jezelf kan en mag zijn.