Social Work voltijd hbo

Voltijdopleiding in Breda

Mensen helpen staat centraal in de opleiding Social Work. Je leert hoe je mensen met verschillende problematiek helpt om zo zelfstandig mogelijk deel te nemen aan de maatschappij.

Fenne is 11 jaar en is onder toezicht gesteld van de Jeugdbescherming. Als gezinsvoogd kijk jij mee met Fennes opvoeding.

Tanja en Lars zijn bekend bij de politie. Jij bespreekt in het wijkteam hoe zij op het rechte pad kunnen komen en blijven. Je praat met Tanja en Lars en hun ouders en helpt hen naar oplossingen te zoeken.

Peter is 38 jaar, licht verstandelijk beperkt en woont zelfstandig. Jij begeleidt hem in het voeren van zijn huishouding en zoekt met hem een vrijetijdsbesteding.

Jij

Jij hebt oog voor de kwaliteiten van mensen. Je werkt systematisch en doelgericht aan de aanpak en het voorkomen van problemen. Je hebt lef en verbeeldingskracht. Je bent zichtbaar, aanspreekbaar en betrokken en brengt daardoor mensen met elkaar in contact. Dit vraagt om creativiteit, ondernemerschap en analytisch vermogen.

De opleiding Social Work

Je leert vooral om mensen met elkaar te verbinden, hen in beweging te krijgen. Omdat samen doen en meedoen een groter gevoel van welzijn oplevert. Je hebt oog voor wat er leeft in een gemeenschap, niet alleen voor kwetsbare mensen.

Ben je geslaagd dan ben je Bachelor of Social Work (BSW).

Studenten Mike en Kyra geven jou als studiekiezer meer inzicht in de opleiding Social Work:

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding Social Work richt zich op empowerment en sociale rechtvaardigheid. Je wordt opgeleid tot een professional met een lerende, verantwoordelijke, ondernemende en onderzoekende houding.

Je ontwikkelt je tot een sociaal werker die mensen stimuleert om voor zichzelf op te komen en voor zichzelf te zorgen. Je bent als sociaal werker iemand die kritisch en betrokken is, de actuele ontwikkelingen volgt, graag samenwerkt met anderen en het initiatief neemt.

Benieuwd waar onze studenten aan de slag zijn gegaan na de opleiding? Bekijk de video:

 

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

Online Open avonden voltijd/duaal 2, 3 en 4 november

,

Aanmelden Meer informatie