Ruimtelijke Ontwikkeling voltijd hbo

Voltijdopleiding in Tilburg

Jij hebt interesse in de gebouwde omgeving. Bij de hbo-opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling, ook wel Bouwmanagement en Vastgoed genoemd, leer je gebieden en gebouwen ontwerpen, ontwikkelen en beheren.

Er is een grote vraag naar starterswoningen. Dit zet de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen onder druk. Met je creatieve, zakelijke én technische talent en kennis over built environment maak jij een plan voor nieuwe woningen. Bijvoorbeeld een nieuwe bestemming voor een kantoorpand. Je berekent wat het kost en oplevert. Als regisseur ruimtelijke ontwikkeling bepaal jij mede hoe een locatie, wijk of stad eruit ziet.

Deze opleiding behoort tot de beste opleidingen Ruimtelijke Ontwikkeling van Nederland door Keuzegids Hbo 2022.

Jij

Jij wilt Ruimtelijke Ontwikkeling studeren. Je bent creatief, innovatief én zakelijk. Je hebt interesse in de technische, juridische en financiële aspecten, maar beseft het belang van de sociaal maatschappelijke context. Samenwerken en adviseren gaan je gemakkelijk af. Een complexe opdracht is voor jou een uitdaging. Als spin in het web tussen architect of bouwkundige, eindgebruiker en investeerder, weet je mensen mee te krijgen in je plannen.

De opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling

Je ontwikkelt je tot professional in de wereld van locatie- en gebiedsontwikkeling. Je bedenkt, ontwerpt en realiseert de inrichting van een wijk of stad. Hierbij zie en benut je kansen. Je maakt gebruik van je technische, economische, juridische en bouwkundige kennis over ruimtelijke ontwikkeling.

Na de Ruimtelijke Ontwikkeling opleiding ben je ingenieur en krijg je de titel Bachelor of Science.

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding werkt nauw samen met bedrijven. Vanaf het begin krijg je praktijkopdrachten en gastcolleges van professionals. Je gebruikt je creatieve, zakelijke én technische talenten. Je volgt vakken als stedenbouw en bouwkunde. Maar ook economie, management en recht. Het is een multidisciplinaire opleiding die vakgebieden combineert. Je leert samenwerken, adviseren en overtuigen.

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

Online Open avonden voltijd/duaal 18, 19 en 20 januari

,

Aanmelden Meer informatie