Chiara van de Kant

Ik vind het leuk om techniek te combineren met het werken met mensen.

Chiara is student Ruimtelijke Ontwikkeling bij Avans Hogeschool. Tijdens het vak Tender kreeg zij van de opdrachtgever een baan aangeboden, waar ze nu met veel plezier aan de slag gaat.

Verbintenis tussen verschillende stakeholders

“Het leek me altijd al leuk om techniek te combineren met werken met mensen. Ik vind dat de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling het sociale aspect mooi verbindt aan het technische. Ik heb het gevoel dat ik de verbintende factor ben tussen verschillende stakeholders en hierdoor mensen bij elkaar breng."

Van schoolproject tot baan

"Bij het vak Tender werd ons gevraagd om een aanbesteding schrijven voor De Nieuwe Poort. Dit bedrijf heeft vastgoed in Normandië, Zeeland en Valencia en biedt in het laagseizoen retraites aan. In het hoogseizoen worden de ruimtes verhuurd als appartementen. De opdracht was: schrijf een aanbesteding over de vestiging van De Nieuwe Poort in de gebouwen ‘Kapel & Convict’. Tijdens een bezoek aan die kapel liep ik de opdrachtgever tegen het lijf. Ik greep mijn kans om hem wat vragen te stellen. Een dag later belde hij mij met de vraag of ik zijn team wilde komen versterken."

Normandië als werkplek

"Ik ben naast mijn studie verantwoordelijk voor het Property Management bij De Nieuwe Poort. Dit houdt onder andere in: het onderhouden van het vastgoed, zorgen dat de kamers verhuurd worden, beeldmateriaal regelen voor de advertenties en ervoor zorgen dat er een schilder komt voor de panden. Het is belangrijk dat ik duidelijke instructies geef en veel contact leg met iedereen die ik nodig heb voor verschillende taken. Zo kunnen de medewerkers op locatie hun werk goed doen en blijven ze tevreden. Eigenlijk is iedere dag anders. Zelfs de locatie verschilt. De ene dag ben ik in Amsterdam, de andere dag in Zeeland. Ik ben zelfs al een paar keer naar Normandië geweest."

Met plezier naar studie en werk

"Er zijn meerdere klasgenoten die al een bouwgerelateerde baan hebben of blijven hangen op hun derdejaars stage. Er is zo veel vraag naar personeel. Ik zit erg op mijn plek, zowel bij mijn baan als op de opleiding. Werkdagen zijn leuk en ook uit mijn opleiding haal ik veel plezier."