Joep Kleijngeld

Door een stage in het eerste jaar doe je waardevolle kennis op, waar je tijdens je opleiding veel aan hebt.

Joep Kleijngeld, eerstejaarsstudent Ruimtelijke Ontwikkeling bij Avans Hogeschool, liep zijn oriënterende stage bij vastgoedontwikkelaar Built to Build in Den Bosch.

Belegger en ontwikkelaar

Built to Build is al ruim 30 jaar actief als belegger en ontwikkelaar binnen de Nederlandse vastgoedmarkt. Vanuit hun visie Denken Durven Doen spelen ze daadkrachtig in op de mogelijkheden en toekomstige ontwikkelingen in de markt. Built to Build staat voor doelgericht en goed doordacht aanpakken: realistisch in combinatie met intuïtie.

Hun projecten variëren van logistieke centra en kantoorgebouwen over heel het land tot een eye-catching hotel in de binnenstad van Den Bosch. Een van hun grootste retailprojecten is The Wall in Utrecht. Dit langste gebouw van Nederland is een combinatie van winkel- en beleefcentrum en dient ook als een geluidsmuur bij de A2.

Op zoek naar geschikte ontwikkellocaties

Joep hield zich tijdens zijn stage onder andere bezig met het inventariseren van beschikbare locaties voor nieuwe ontwikkelingen in de regio: “Ik heb het heel goed naar mijn zin gehad bij Built to Build. Ik begon met het zoeken naar geschikte ontwikkellocaties in een aantal gemeentes. Hierbij zocht ik naar zogeheten ‘Brown fields’; terreinen met vervuilde grond waar vaak oude fabriekspanden op staan. Grond die interessant is om in aanmerking te komen voor een nieuwe bestemming. Daarnaast peilde ik bij de gemeente of er nieuwe locaties beschikbaar zijn.”

Oriënteren op de toekomst

Ook andere werkzaamheden kwamen op zijn pad: “Door de afwisseling van het werk bleef er genoeg uitdaging voor mij. De skills die ik tijdens mijn eerste jaar van de opleiding geleerd heb, zoals het maken van een visualisatie, heb ik uitstekend kunnen toepassen binnen mijn stage. Built to Build heeft mij veel gebracht: de samenwerking met collega’s, de begeleiding en de kennis die ik heb opgedaan binnen het bedrijf. Ook werd bevestigd dat ik op de goede weg zit wat betreft het vak dat ik heb gekozen. Door een stage in het eerste jaar van je opleiding, doe je veel waardevolle kennis op waar je gedurende je opleiding veel aan hebt. Daarnaast kun je je door een stage beter oriënteren op de toekomst.”